Frankrikes förra president gripen misstänkt för illegal valfinansiering

UTRIKES. Nicolas Sarkozy, tidigare president i Frankrike, har gripits misstänkt för att ha mottagit pengar från utlandet för sina presidentvalskampanjer.

Nicolas Sarkozy.

Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy har gripits av fransk polis misstänkt för illegal valfinansiering. Det hela uppdagades då en fransk TV-kanal släppt en inspelning där Libyens förre president Muammar Gaddafi säger att han stött Sarkozys valkampanj år 2007.

Det är inte första gången det ryktats om att Sarkozy mottagit pengar från just Libyen. År 2012 skrev en fransk tidning om att Gaddafi stött Sarkozys presidentkampanj med hela 50 miljoner euro.

Sarkozy nekar till anklagelserna och kallar det hela för ”groteskt”. Enligt mediahusen är anklagelserna dock äkta då de har dokument signerade av den före detta Libyska utrikesministern Moussa Koussa som bekräftar utbetalningarna.

Källa:
Ex-French President Sarkozy in police custody over ‘Libyan aid’ for his 2007 campaign

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

2 Kommentarer till "Frankrikes förra president gripen misstänkt för illegal valfinansiering"

  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Nicolas Sarkozy är jude. Också viktigt tycker jag. Även judisk makt ska granskas.

Rokviken
Medlem

Sarkofagen har grävt, förhoppningsvis, sin egen grav. Men när man har med Frimurare att göra så verkar de gräva upp skeletten och placerar dem i en stol för beskådning och dyrkan.