Frankrike överväger att utlysa katastroftillstånd

FRANKRIKE. President Macron överväger att bemöta de så kallade Gula västarnas protester mot honom med att utlysa katastroftillstånd.

Frankrikes president Emmanuel Macron tänker straffa medborgare som protesterar mot honom.

— De som gör sig skyldiga till detta våld vill inte ha någon förändring, säger Macron i ett uttalande.

— De vill inte att saker ska bli bättre. De är förrädare av de ideal de låtsas tjäna, och de manipulerar dem. De kommer att identifieras och hållas ansvariga för sina handlingar, fortsätter Macron, som överväger att utlysa katastroftillstånd på grund av protesterna mot honom.

Några demonstranter som media i Frankrike har talat med anklagar Macron för att han vägrar göra några som helst medgivanden till att vara ansvarig för situationen i landet.

— Han föreläste för oss men sade ingenting konkret, säger en intervjuad fransyska om Macron.

— Jag stöder inte alls huliganerna, säger hon och påpekar att hon är ute och demonstrerar på fredligt sätt.

— Det är inte Gula västarna som förstör, det är huliganerna, fortsätter kvinnan som inte närmare preciserar vilka huliganerna är.

Huliganerna kommer på kvällarna
Nordfronts skribent och Frankrikekännare Johan Persson berättar i det senaste avsnittet av Radio Nordfront att det finns flera olika befolkningsgrupper som sällar sig till demonstranterna.

Det som började med franska arbetare som protesterade mot höjda bensinpriser, levnadsomkostnaderna och Macrons anti-franska politik har på vissa ställen utvecklats till att dra till sig rasfrämlingar som attraheras av våld och gärna utövar sådant för våldets eget skull, vilket också syns i Euronews video där polisbilar attackeras och ”sprängs” med fyrverkeripjäser.

Det är i regel mot kvällen som olika ”vänstergäng” och invandrargrupper tar till sådant våld, säger Persson och tillägger att ungefär 80 procent av fransmännen stödjer de gula västarnas fredliga protester. De gula västarna själva består huvudsakligen av vanliga fransmän: Löntagare, arbetare och småföretagare, förtydligar Persson.

De våldsamma inslagen i protesterna är tydligast i det mångkulturella Paris, och det är också därifrån de flesta utländska massmedierna rapporterar för att fånga dramatiska berättelser att förmedla.

Men protesterna pågår över stora delar av Frankrike. I någon mindre stad intog Gula västarna ett kommunhus, säger Johan Persson.

Lyssna på hela Johan Perssons utläggning om Frankrike i Radio Nordfront:

Listen to ”RN DIREKT#101: Förälskelser, franska upplopp och Rock and Roll” on Spreaker.

Källor:
YouTube/Euronews
Radio Nordfront DIREKT#101: Förälskelser, franska upplopp och Rock and Roll

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
1 år sedan

Klart det skall utlysas katastroftillstånd! Katastrofen är ju Macaronen, en Rotschildt-lakej vid rodret som gör så att landet invaderas av tredje världen och därmed skapar enorma behov av att låna pengar, som lakejen ju har som uppgift av sina uppdragsgivare. Alltså samma upplägg som Merkel & May & Lööf, etc,etc,etc!