Frankrike bannlyser iranskt flygbolag efter amerikanska påtryckningar

UTRIKES. Frankrike stoppar det iranska flygbolaget Mahan Air från att flyga till landet.

Det iranska flygbolaget Mahan Air kommer från och med 1 april inte längre att få flyga till Frankrike. Detta efter att globalistregimen i Paris förbjudit bolaget, enligt uppgifter efter amerikanska påtryckningar.

Anledningen sägs vara att Mahan Air flyger militärmateriel och soldater till Syrien, något som Syriens president Bashar al-Assad inbjudit till och som används för att bekämpa islamistiska extremister.

I januari bannlyste även Tyskland Mahan Air. Strategin kan ses som USA:s försök att fullständigt strypa Irans ekonomi.

Landets högste politiske och andlige ledare, ayatolla Ali Khamenei, menar att Iran kommer att klara av västs ekonomiska krigföring och att den ger ett tillfälle för landet att identifiera svaga punkter i ekonomin som de sedermera kan rätta till.

— Vi kan förvänta oss intriger, svek och rygghugg från Väst men inte hjälp och ärlighet, sa Khamenei i ett tal förra veckan.

Ayatollan kritiserar även Västvärlden för att slaviskt gå i USA:s ledband.

— Även om västerländska politiker bär kostym, slips, har parfym och Samsonite-väskor är de galna inombords, i ordets sanna bemärkelse.

Källor:
France halts Iran’s Mahan Air flights under US pressure
Ayatollah Khamenei: Iran will defeat enemy in economic war, but it is not enough

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

De har gjort samma sak i Tyskland tidigare. Tyskarna förnekade att det hade med USA att göra men hur länge ska de låtsas att de inte styrs av sionisterna som ockuperar Washington? Samma sak är det i Frankrike, självklart.

Bo
Medlem

Kan man göra annat än att hålla med i ayatollans bedömning av Västvärldens politikers sätt att vara? Många av dem borde omyndigförklaras direkt och dessutom *****************. Tack för den rådande generösa yttrandefriheten.