Främlingsinvasion drabbade Spanien i helgen

Spanska ministrar har börjat diskutera den kraftigt ökande illegala invandringen till landet. Nyligen drabbades Kanarieöarna av fenomenet, då nära 1 000 båtfarande negrer invaderade öarna i helgen. Det stora antalet gör händelsen till det enskilt största fallet i år, och krisen är ett faktum.

Tjänstemän på öarna säger att minst 5 000 inkräktare kommit till öarna bara i år, och uppmanar Madrid att ge problemet högre prioritet. Den spanska regeringen har lovat att snabbt vidta åtgärder för att tackla frågan.

Ställföreträdande premiärminister Maria Teresa Fernandez de la Vega har utlovat att ett ökat antal illegala främlingar ska repatrieras och att förenade patruller av spanska och mauretanska styrkor ska samarbeta och omgående börja vakta de gemensamma farvattnen och skydda mot den illegala båttrafiken till Kanarieöarna.

Tusentals främlingar försöker varje år nå Europa genom spanska farvatten. Oftast kommer de packade i små, öppna båtar från Nordafrika och försöker ta sig direkt till det spanska fastlandet, men ibland tar de omvägen via Kanarieöarna, för att via dem kunna ta sig till Europa. Flertalet av främlingarna förstör sina identitetshandlingar under resan för att förhindra att de ska repatrieras.

Spanien har under lång tid varit en inkörsport till Europa för främlingar från Afrika. Problemet är vittgående och miljontals främmande kolonisatörer huserar nu i Spanien.

Spanien upplever, liksom övriga västvärlden, en inre demografisk kris som kommer att ta död på den inhemska befolkningen om ingen radikal politisk förändring kommer till stånd.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments