Främlingsgäng härjar i Kungälv – antirasistisk dag anordnas

De senaste 5-10 åren har främlingsrelaterade brott eskalerat i Kungälv. Enligt vad Nationellt Motstånd erfar, och vad lokaltidningen Kungälvsposten ofta återkommer till, rör det sig om främst rån, misshandelsfall, inbrott och liknande av ”ungdomsgäng” från det mer beryktade främlingsområdet Komarken. Nu vill Kungälvs kommun med flera initiativtagare komma till bukt med otryggheten i Kungälv, detta genom en skolkampanj mot rasism [!].

Det var i tisdags, vid Mimers hus, som en ”toleransdag” anordnades för Kungälvs högstadieelever. Ungdomarna fick se en film, Crash, om rasism och fördomar och därefter delta i en ”debatt” med fokus på främlingsfientlighet. Kommunchefen Tord Linder, närpolischefen Jan Schütt och Christer Mattson från toleransprojektet hävdade att Kungälv minsann var en trygg stad. Däremot varnade man alla för rasism och främlingsfientlighet.

De tre föreläsarna menade att Kungälv alltså är en trygg stad (en medveten lögn) medan de som däremot skulle hota tryggheten är rasister och främlingsfientliga. Det bör påpekas att i Kungälv existerar inga ”nazistgäng” som bekräftar massmedias nidbild om nationella (Kungälvsborna skulle däremot kanske inte må helt dåligt av att ett antal svenskar slår tillbaka mot främlingsgängen).

Enligt vad de systemlakejer som förde talan på Mimers hus antyder är det svenskarna, som på grund av bristande ”tolerans” mot våra ”nysvenskar”, måste bära skulden för att vi själva utsätts för övergrepp. Genom en sådan hjärntvätt hoppas de systemtrogna själv undkomma det ansvar de har för att det ser ut som det i realiteten gör i Kungälv.

Men hur svarade skoleleverna på denna indoktrinering? Har de svenska ungdomarna nu kommit till insikt om att det är deras eget fel när de blir utsatta för övergrepp av främlingsgäng? I slutet av Kungälvspostens artikel om toleransdagen ställer man frågan ”Är Kungälv en trygg stad att bo i?” till sex stycken (fem svenskar och en främling) troligtvis slumpvalda skolelever. Om två av dessa svarade något diffust var andra mer tydliga:

Tommy, Ytterbyskolan: ”Det är tryggt så länge man håller sig borta från gängmedlemmar.” (som redan anförts finns det knappast några svenska gäng i Kungälvs kommun)

Sara, Ytterbyskolan: ”Ja, det tycker jag även om det finns vissa områden som man undviker ibland när det är mörkt och så.”

Dennis, Munkegärdeskolan, något mer tydlig i sitt svar: ”Ja, men man kanske undviker att gå ensam på Komarken.”

Och så en litet gladare främling, Sead från Thorildsskolan: ”Ja, faktiskt blir det tryggare och tryggare. Förra året kunde vissa av oss inte visa oss i Ytterby men nu har det lugnat ner sig.”

De styrande i Kungälv anser inte att det utgör något problem när svenska ungdomar misshandlas, rånas eller utsätts för andra övergrepp av främlingsgäng. Tvärtom förtiger man denna verklighet samtidigt som man varnar de svenska ungdomarna för att slå tillbaka, då man istället måste ”visa tolerans” (underförstått: acceptera övergreppen och låta sig kuvas). Enda sättet för Kungälvsborna att skapa ordning i staden är att själva ta tillbaka gatorna från gängen, dvs. att agera helt tvärtemot vad den lögnaktiga trion Linder, Schütt, Mattson vill att ni ska göra.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments