Främlingsägt apotek i Järfälla stängs och polisanmäls

MÅNGKULTUREN. Ett apotek i Järfälla som ägs och drivs av rasfrämlingar har stängts med omedelbar verkan av Livsmedelsverket på grund av allvarliga brister i verksamheten. En polisanmälan mot apoteket har också lämnats in. 

Genrebild.

Ett apotek i Barkarby i Järfälla kommun, väster om Stockholm, måste stänga med omedelbar verkan. Läkemedelsverket, som fattat beslutet, har hittat omfattande brister i verksamheten.

Vid en inspektion nyligen fann myndigheten brister i hanteringen av narkotikaklassade läkemedel, brister i förvaringen av läkemedel. Man upptäckte också manipulerade recept som hade expedierats.

Apotekets läkemedelsansvarige uppvisade dessutom bristande kunskaper och förståelse för gällande regelverk. ”Den samlade bedömningen är att det föreligger sådana allvarliga och omfattande brister i verksamheten att det kan medföra risker för patientsäkerheten”, skriver Livsmedelsverket.

— Reglerna för att få driva apotek syftar främst till att patienten får säkra och fungerande läkemedel, säger Martin Lindblom, gruppchef för apotekstillsynen vid Läkemedelsverket, och tillägger:

— Den här aktören har tydligt brutit mot en rad bestämmelser, så vårt beslut är välgrundat.

Läkemedelsverket har nu även gjort en polisanmälan mot apoteket i Barkarby.

Det numera stängda apoteket är ett litet privat företag och har inte ingått i någon av de stora apotekskedjorna. Enligt uppgifter till Nordfront ägs och drivs apoteket av företaget Serpentina Medical Science Sweden AB som har två medlemmar i styrelsen: Homayon Moradi (f. 1951), VD och styrelseordförande, och Kaveh Ayoubi (f. 1956), ordinarie ledamot.

Företaget Serpentina Medical Science Sweden AB redovisar stora förluster i verksamheten för åren 2016 till 2018 och saknar revisor. Både Moradi och Ayoubi är aktiva i flera andra företag inom områden som psykoterapi och tandvård.

Homayon Moradi och en annan rasfrämling, Said Rihani, är registrerade som nya ägare till Apoteket Vallmon i Rotebro.

Källa:
Apotek i Järfälla stängs med omedelbar verkan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
10 månader sedan

vad är det med iranier och apotek egentligen? XD

Ethny
Nybörjare
Ethny
10 månader sedan
Reply to  Grottbjörnen

I Iran, och dess folk runtomkring så har apotekare hög status. Ungefär som om en svensk som är neurokirurg skulle kanske anses ha hög status för dess specialitet, eller något.

Varför vet jag inte riktigt, men har nog med deras historia att göra.