Främlingar hotar med skottlossning i Rosengård

I efterdyningarna av upploppet i Malmöförorten Rosengård, har en invandrare gått ut med ett tydligt budskap. Om inte främlingarna favoriseras slutar det med upplopp och skottlossning.

Medan etablerad massmedia försöker dribbla bort de verkliga orsakerna bakom Rosengårdskravallerna med sedvanliga lögner om ”socialt utanförskap”, är Fadi Kassen Mohammed tydlig. Mohammed, som omhändertogs i förra veckan då han uppträtt drogpåverkad i Rosengård, säger till Skånska Dagbladet:

”Många här [i Rosengård] tycker att de blivit illa behandlade av polisen. Det kommer att bli skottlossning till sist…”

Mohammeds gripande, påstår en intervjuad hop med etniska främlingar, var orsaken till det senaste utbrottet av kravaller och mordbränder i Rosengård. ”Om man behandlar oss som djur leder det till upplopp”. När journalisten från Skånskan försynt frågar om inte de anlagda mordbränderna i bostadshus i Rosengård drabbar oskyldiga, blir svaret:

”De som gör det tänker på var och hur det sätts eld. Ingen har blivit skadad hittills…”

Trots att svensk polis är ”världens mest demokratiska” och arbetar mycket med ”värdegrunds- och mångfaldsfrågor” (Närpoliscef Bengt Hersler till Skånskan den 4/5), så anses den vara likvärdig med invandrarländernas egen. Mohammed refererar till sitt hemlands poliskår, apropå den svenska ordningsmaktens påstådda misshandel av honom i samband med hans gripande: ”Jag trodde kanske att sådant kunde hända i Libanon, mitt hemland. Men aldrig i Sverige.”

Situationens allvar
Oavsett oförståndet hos en härbärgerad främling när det gäller det mest elementära – som svensk lagstiftning och en elds spridningseffekter – så är Fadi Kassen Mohammeds utläggningar talande för situationens allvar.

När en misstänkt drogpåverkad invandrare påstår sig blivit misshandlad av polis, så anses detta som en rimlig orsak för mordbränder, upplopp och – skottlossning. Alltså; när inte främlingarna tillåts stå över svensk lagstiftning gås det amok.

Än så länge, om Ronnakravallerna 2005 inte räknas med, sker upploppen i storstädernas ghetton. I de stadsdelarna drabbar mordbränderna och den organiserade skadegörelsen nästan bara främlingarna själva. Men, vad händer när främlingsgängen kräver ”respekt” utanför sina revir?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments