Rasfrämling kastade stenar på passerande bilar – ”Jag vill bli politiker”

BROTT. En 25-årig rasfrämling åtalas för att ha stått på en gångbro över E4:an och slängt ner stora stenar på förbipasserande bilar. Han anger i polisförhör att han vill bli politiker och ”förbättra samhället”.

Bilder från polisens förundersökning.

På natten den 19 januari träffades fyra taxibilar på kort tid av stora stenar som kastades från Överjärva gångbro strax före avfarten till Helenelund på E4:an norr om Stockholm. En förare chockades av att en 1,3 kilo tung sten föll ned på och krossade framrutan på hans bil. Stenen träffade honom i ansiktet och han fick sårskador på läppen.

En annan man som körde i 90 kilometer i timmen undkom stenen, som landade på passagerarsätet. Övriga två bilar fick skador på rutorna.

När larmet kom in till polisen kunde de snabbt börja följa vad som hände med hjälp av trafikövervakningskameror, och i realtid såg de hur två män lämnade gångbron och gick till en bil i närheten.

De två männen kunde strax efter gripas som misstänkta för stenkastningen.  Den ene av dem avfördes snabbt som misstänkt och har istället kallats som vittne av åklagaren.

Den andre mannen, en 25-årig rasfrämling, åtalas nu för grov misshandel och tre fall av försök till grov misshandel.

25-åringen har i polisförhör nekat till att det är han som syns på övervakningsbilderna och menat att hans personliga vandel bevisar att det inte kan vara han:

— Jag pluggar ett program som heter politices kandidat och mitt mål är att bli politiker och jag vill förbättra samhället inte försämra det, säger han bland annat.

Rättegången mot honom äger rum senare denna vecka.

Källa:
Här kastar mannen på bron ned stenar – på bilar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PatrikKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Den primintive ras- och kulturfrämlingen kan bli politiker i Sverige, det finns ju redan andra. Ju mörkare desto bättre. Men han måste berömma Israel och George Soros och förorda Sveriges NATO-medlemskap. Då kan han få inbjudan till Bilderberg-möte och bli statsminister. Om han dessutom säger att etniska svenskar och de vita måste ersättas med afrikaner och asiater (Andra raser, Kalergi-plan!) då lockar FN-karriär. Han får självklart inte säga att det finns raser.

Patrik
Medlem

Är det så man gör i Afrika tro.