Främling döms till åtta års fängelse för våldtäkt på tre elever

INRIKES. En 30-årig somalisk medborgare dömdes under fredagen till åtta års fängelse efter att han vid flera tillfällen ska ha våldtagit tre pojkar. Två av dem så unga som tio år.

De två tioåriga pojkarna kom i kontakt med våldtäktsmannen när han arbetade som elevassistent på deras skola och den tredje pojken är storebror till en av de andra två pojkarna.

Mannen ska även ha varit fotbollstränare på sin fritid för AIK:s pojklag där samtliga pojkar spelade och han är fortfarande med på listan som anställd på den kommunala skolan i Stockholm.

Från november 2015 till slutet av september 2016 har de tre pojkarna blivit våldtagna under hot och våld och en av pojkarna har berättat att när han protesterade så drog mannen fram en kniv som han satte mot pojkens hals. Han ska även hotfullt ha sagt: ”Ska du ta av dig?”

När en bekant till en av pojkarna av en slump sett en pojke i bara kalsonger hemma hos mannen uppdagas våldtäkterna. Polisen har säkrat DNA-spår i form av kondomer som använts under våldtäkterna.

Somaliern döms även till att betala runt 1,2 miljoner kronor i skadestånd till pojkarna.

Källa:
Elevassistent på skola i Stockholm döms till åtta års fängelse för våldtäkter mot elever

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om