FPÖ:s partiledare bjöds in till Trump Tower

USA. Kallade ”extremister” i mainstream-media i Sverige, men välkomna hos USA:s nye president Donald Trump.

Strache

Heinz-Christian Strache

FPÖ:s partiledare Heinz-Christian Strache bjöds in till Trump Tower där han hade samtal med generalen Michael Flynn, ledare för USA:s nationella säkerhetsråd och president Donald Trumps säkerhetspolitiska rådgivare. Mötet skedde för flera veckor sedan, rapporterade New York Times i måndags. Vad samtalet gick ut på är ännu oklart.

Samtidigt framgår i tysk media att FPÖ tecknat ett samarbetsavtal med den ryske presidenten Vladimir Putins regeringsparti Enade Ryssland där det österrikiska partiet erbjudit sig att agera mellanhand åt Putin och Trump.

FPÖ är Österrikes tredje största parti och var ytterst nära att vinna presidentvalet nyligen. Partiledaren Heinz-Christian Strache har tidigare hamnat i blåsväder sedan han publicerat en teckning på en en kroknäst och fetlagd bankir med Davidsstjärnor på ärmarna.

anti_semitic_cartoon

Källa:
Trump NSA pick meets with head of Nazi-linked political party

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om