Fotbollsstjärnor hotar med strejk mot globalismen

SPORT. Spanska ligans försök att spela en match i USA möter hårt motstånd från spelarkadern som menar att förslaget kör över fansen.

Kämpa mot kapitalistisk globalism? Ja tack!

Spanska La Liga har beslutat att förlägga till en början en match per säsong i USA. Anledningen är att öppna upp för nya inkomstmöjligheter från den amerikanska kontinenten.

Spelarfacket i Spanien har dock reagerat med vrede. Under ett möte i Madrid på onsdagen framkom att alla 20 lagkaptener från La Liga – däribland världens kanske bäste fotbollsspelare någonsin Lionel Messi – är helt emot förslaget.

Spelarfackets ordförande David Aganzo säger att förslaget saknar sunt förnuft och inte tar fansen i beräkning samt att en spelarstrejk inte är utesluten. ”Vi är villiga att gå till botten med det här om det behövs”, säger Aganzo.

Fotbollen har länge – i strid med majoriteten av sina supportrars vilja – utsatts för olika försök att avlägsna sig från sina traditioner och gräsrötter. Bland annat vill ägare för olika storklubbar i Europa bryta sig ur från de nationella ligorna för att bilda en egen ”superliga”, kryddad med lag från Asien och Nordamerika.

Källa:
La Liga players ’outraged’ over deal to play match in the United States

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments