Fotbollsstjärna sminkade sig svart – anklagas för rasism

SPORT. En fransk fotbollsstjärna har hamnat i blåsväder med kulturmarxister efter att ha klätt ut sig till en svart basketspelare.

EM 2016:s bästa fotbollsspelare, fransmannen Antoine Griezmann, har orsakat massmedialt rabalder efter att ha spökat ut sig till en svart basketspelare i samband med en 80-talsfest.

I stället för att berömma Griezmanns sminkös för ett bra jobb valde dock politiskt korrekta fanatiker att reagera med ilska. Flera Twitter-användare krävde nämligen att han skulle ta bort bilden omedelbart.

Den franske stjärnan, som till vardags spelar i den spanska klubben Atlético de Madrid, svarade först med att folk borde ta det lugnt eftersom att utstyrseln var ”en hyllning”, men fick senare krypa till det kulturmarxistiska korset och be om ursäkt ifall någon tog illa upp av bilden.

Exakt vad som är så hemskt med svart smink och basketspelarutstyrsel är ännu oklart.

Källa:
Antoine Griezmann deletes blackface picture on Twitter after being accused of racism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AndreValhallaKlausKarlFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Henrik
Medlem

En vit kan inte vara svart, men en svart kan vara en fransman, svensk och så vidare 😂

Fredrika
Medlem

Är han skyldig till hatbrott för denna hyllning till en duktig basketspelare? Hyllningen borde inte vara brottet. Är det brott via kulturell appropriering? Allt man kan se är en fransman, om han är i Frankrike, om GPS-nationalitet gäller för hela (((EU))). Eller är kulturmarxisterna som klagar rasister?

Karl-Путин A
Medlem

När Michael Jackson opererade bort 70% av näsan och blekte sig kritvit var det minsann inga kulturmarxister som gick i taket.

comment image

Klaus
Medlem

Det finns svarta som bleker sig vit, exempel Michel Jackson. Jag tycker illa om rasomvandling och könsomvandling och skulle inte heller går klädd som afrikaner till maskeraden.

Klaus
Medlem
Valhalla
Medlem

Svarte Petter och kulturmarxisterna tillåter inte att man antyder att han är neger och svart.

Andre
Medlem

Nej då påpekar man att där finns en korrelation mellan elitbasket och svarta. Detta tyder på att det finns unika skillnader mellan människor och det går emot värdegrunden ”allas lika värde” och upprätthåller därmed sociala förtryckarstrukturer.
Att iaktta och förmedla verkligheten är att upprätthålla det patriarkala förtryckarsamhället. Det är emot kommunismens utopi.