Fotbollsspelare dömd till rättspsykiatrisk vård

INRIKES. En före detta allsvenskanspelare har dömts för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Fotbollsspelaren lider av en psykisk störning och har dömts till rättspsykiatrisk vård.

Den före detta fotbollsspelaren i allsvenskan åtalades under hösten för bland annat våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Under utredningen framkom det att mannen lider av en allvarlig psykisk störning och har därför dömts till rättspsykiatrisk vård.

För att mannen ska kunna skrivas ut från den rättspsykiatriska behandlingen så måste han genomgå en särskild utskrivningsprövning. Han ska även betala 150 000 kronor till sin före detta flickvän.

Förutom våldtäkt och kvinnofridskränkning har mannen även gjort sig skyldig till minst sju fall av misshandel, olovlig körning och vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott.

Källa:
Fotbollsspelare dömd för våldtäkt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar