Fotbollsfans hyllar död nationell kamrat – attackeras av media

TYSKLAND. Chemnitzer FC:s fans har attackerats av lögnpressen efter att ha hyllat en kamrat som dött i cancer.

Thomas ”Tommy” Haller var en välkänd och omtyckt supporter av den tyska fotbollsklubben Chemnitzer FC tillika engagerad nationalist. Efter att han avlidit i cancer valde hans kamrater att hedra hans minne med ett korstifo samt en banderoll med texten ”vila i frid, Tommy”.

Förutom supportrarna deltog även själva klubben Chemnitzer FC i hedrandet genom att speakern utannonserade en tyst minut.

Så kunde berättelsen ha slutat, men när man trodde att lögnmedia inte kunde sjunka lägre drog tabloiden Bild med flera tidningar igång ett drev mot fotbollsklubben. Olika rubriksvariationer av typen ”nynazistisk skandal” följde.

Klubben gick då i försvarsställning och menade att det bara handlade om ”ett budskap om mänskligheten” som skulle göra ”den gemensamma sorgen enklare”. Supporterrepresentanten Peggy Schellenberger – som var verksam inom socialdemokratiska SPD och som i ett Facebook-inlägg efter Hallers död visat sig kunna skilja på sak och person – portades från klubben, speakern sparkades liksom klubbens kommunikatör. Även ordföranden Thomas Uhlig avgick självmant.

Chemnitz var under sommaren skådeplats för massiva nationella demonstrationer efter att ett gäng invandrare dödat en man i den östtyska staden. Nationalistiska strömningar är väldigt starka just i de östra delarna av Tyskland, där partier som NPD och Alternativ för Tyskland rönt stora framgångar.

Källor:
Systempresse erklärt Beileidsbekundungen für verstorbenen Fußballfan zum „Skandal“
German soccer club pays tribute to deceased neo-Nazi fan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoSlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Lögnpressen gör sig gällande igen! Skäms era jävla svin!

Bo
Medlem

Det här med ”lika värde” samt att visa respekt för de döda gäller alltså bara för sådana som tycker/har tyckt som förtryckarsystemet bestämt att de ska tycka. Stolpskotten till lögnmedietyckare har här sjunkit djupare än djupt. Det positiva i bedrövelsen är att fler nu kommer att förstå hur riktigt illa det är ställt med yttrandefriheten i det antityskt styrda landet.