Fotbollsfans går ihop och stöder nationell marsch

UTRIKES. Den nationalistiska Lukovmarschen i Bulgarien får stöd av landets sex största fotbollsklubbars supporterföreningar.

Nordfront har tidigare skrivit om hur borgmästaren i Bulgariens huvudstad Sofia, Yordanka Fandakova, försökt förbjuda Lukovmarschen som årligen arrangeras för att hedra nationalhjälten general Hristo Lukov.

Även den organisation som arrangerar marschen, Bulgarian National Union – New Democracy (BNU-ND), har ansatts. Bland annat har flera judiska organisationer velat förbjuda organisationen. En av dessa är Shalom som företräds av gamla judiska kommunister i Bulgarien. En annan är den judiska frimurarlogen B’nai B’rith och en tredje är World Jewish Congress, som har krävt att den bulgariska premiärministern skall agera mot Lukovmarschen.

Några som däremot stöder Hristo Lukov-marschen är bulgariska fotbollsfans. Fans från de sex största fotbollsklubbarnas supporterföreningar har nämligen gemensamt gått ut och givit sitt stöd till både BNU-ND och Lukovmarschen.

”Vi tackar för denna solidaritet och hoppas att de i framtiden, när det väl gäller för moderlandet, kommer att lägga sina skillnader åt sidan och kunna försvara det tillsammans när det behövs”, skriver organisationen som tack på Facebook.

Lukovmarschen planeras att gå av stapeln den 22 februari.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Mycket positivt och viktigt med det stödet. Folkligt motstånd riktat mot judemakten.
Det är friska tag till skillnad från SHL:s Pride-fasoner. Märk väl att de fasonerna inte har kommit till på grund av fansen utan är styrt uppifrån.

https://www.nordfront.se/?s=shl