Fosterhemsmamma hade samlag med flyktingbarn

INRIKES. En svensk fosterhemsmamma och som tagit emot så kallade ensamkommande flyktingbarn i sitt hem åtalas nu för våldtäkt mot barn efter att det framkommit att hon haft samlag med en pojke som påstår sig vara 14 år gammal.

En svensk kvinna som tagit emot så kallade ensamkommande flyktingbarn i sitt hem står åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn efter att det framkommit att hon haft samlag med en 14-årig invandrarpojke.

Enligt åklagaren var pojken under 15 när kvinnan hade samlag med honom flera gånger mellan den 6 och 7 juni 2016 i sitt hem i Kristinehamn. Kvinnans advokat, Lena Rebane Greenfeld, påstår dock att det inte rör sig om våldtäkt mot barn eftersom invandrarpojken egentligen är äldre.

— Min klient uppfattade att han inte hade en olaglig ålder och alltså var över 15 år. Och vi har också fått uppgifter om att han har angett en annan ny ålder, säger hon.

Kvinnan erkänner den sexuella handlingen men förnekar brott.

Källa:
Kvinna åtalad för våldtäkt mot 14-åring

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om