Förundersökning om två fall av misstänkt valfusk i Dalarna inleds

INRIKES. Riksenheten mot korruption har inlett två förundersökningar om misstänkt valfusk i samband med valet i Dalarna.

Riksenheten mot korruption, som står under Åklagarmyndigheten, har inlett två förundersökningar mot personer i Ludvika och Avesta som är misstänkta för att ha försökt påverka människor hur de skulle rösta i valet i höstas på ett otillåtet sätt.

På grund av att det råder förundersökningssekretess i ärendena så vill inte åklagaren Alf Johansson uttala sig om händelserna.

Nordfront har tidigare skrivit om flera fall där misstänkta valfusk ska ha skett runtom i Sverige under höstens val. Bland annat gick en kvinna, vid namn Sara Wendt, ut på sociala medier och skröt om hur hon hade stulit valsedlar från Nordiska motståndsrörelsen och Sverigedemokraterna vid en vallokal i Boden. Trots att det är ett brott att stjäla valsedlar valde en åklagare att lägga ner förundersökningen med hänvisning till att ”brott inte kunde styrkas”.

Degerfors är en annan svensk kommun där valfusk ska ha skett. En polisanmälan om så kallad misstänkt otillbörlig valpåverkan gjordes efter att en S-politiker ”hjälpt” väljare att rösta.

Brottet otillbörlig valpåverkan kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Är brottet grovt kan det ge fängelse i upp till fyra år.

Källa:
Två fall av misstänkt valfusk i Dalarna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Grottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

Det är så dags nu.. Och självklart inte ett ord om detta från marxist-svt eller jude-bonniers