Forum för levande historia uppdaterar sin information om rasbiologi efter SD:s film

RASBIOLOGI. Den statliga myndigheten Forum för levande historia tvingas nu uppdatera sin information om svensk rasbiologi efter att nya fakta presenterats i Sverigedemokraternas film ”Ett folk, Ett parti”.

Efter att Sverigedemokraternas uppmärksammade film om Socialdemokraternas historia ”Ett folk, Ett parti” presenterades för en tid sedan ser sig nu den statliga myndigheten Forum för levande historia tvingade att uppdatera sin information om rasbiologins historia i Sverige.

— SD:s film har aktualiserat diskussionen om rasbiologi, säger kommunikationschef Johan Rahm vid Forum för levande historia i Stockholm. Det har hänt otroligt mycket, inte minst kring hur information sprids, mediernas roll, tillgången till sociala medier och behovet av källkritik och faktagranskning.

— Vår utgångspunkt är ju Förintelsens historia, men det finns ju så mycket i den historien som har en koppling till vår tid. Det var därför vi gjorde utställningen ”Propaganda” förra året om vad vi kan lära oss i dag om hur propagandan såg ut förr och vikten av just källkritik. Det fanns inga filterbubblor förr men andra saker som styrde informationsflödet och hur man försökte ta kontrollen över det flödet, säger Johan Rahm.

Myndigheten avser nu att granska de nya dokument och fakta som har kommit fram och revidera sin egen information både kring rasbiologins historia i Sverige, men också kring hur psykiskt sjuka och andra som myndigheterna ansåg som ”mindervärdiga” har behandlats.

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet med uppdraget att vara ett nationellt forum som ska främja arbetet med ”demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter” med utgångspunkt i den så kallade Förintelsen. Myndigheten bildades 2003 som ett statligt permanentande av informationskampanjen Levande historia som initierades av Göran Persson i juni 1997. Kampanjen gav bland annat ut lögnskriften ”…om detta må ni berätta…: En bok om Förintelsen i Europa 1935-1945″.

Källa:
Forum för levande historia: ”SD:s film har aktualiserat diskussionen om rasbiologi”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SverkerDen-KristneFredrika_DH_Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

FÖRINTELSEN ™ £$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$€£$

_DH_
Medlem
_DH_

Bah, gillar inte vad denna film har resulterat i, samt dess fokus. Jag menar, det man borde belasta (S) för i en film är ju hur de undergrävt vårt traditionella samhälle, bjudit in parasiter från alla världens hörn, förstört det traditionella äktenskapet och försökt göra sexuella perversioner normala. Men filmen beskriver istället (S) som ett nationalsocialistiskt parti med en mörk historia, och insinuerar att det är dagens liberala värden som man ska omfamna istället. Vilket resulterat i att folk skriver sånt som ”(S) är ju som rena rama NMR. Inte vill jag rösta på ett nazistparti heller!” i kommentarsfältet. Så… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Nu har ju i alla fall SD gett oss svart på vitt på det vi har hävdat hela tiden; att SD är ett bögliberalt invandringsparti.

Fredrika
Medlem

Forum för levande historia är så levande att dr skriver om historien hela tiden för att passa det lögnaktiga narrativet.

Ont ska med gott fördrivas.

Den-Kristne
Medlem

Förintelsen är en bluff.

Karl-Путин A
Medlem

Jag ser bara tre människoraser på bilden.

Sverker
Medlem

PK-idioterna har inte tänkt på att de målat in sig i ett hörn! Sossarnas panikförsvar är ju nu att ”man måste se det här som normalt i den dåvarande tidsandan”. Jaha. Men den tyska nationalsocialismen var ju samtida med dåvarande sosseidiolegi! Sossarnas gullgubbe, den fantastiske landsfadern Per-Albin Hansson och Hitler hade samtidigt samma idéer om ras. En annan sak är ju att hur vet man att dom hade fel då och rätt nu? Det är ju istället att dom hade rätt då och fel nu! Ännu jobbigare i huvudet nu va, sossar? Fortsätt slicka juderöv, så fixar det sig nog… Läs mer »