Fortsatta massiva Gula västarnademonstrationer i Frankrike

UTRIKES. Trots medial tystnad fortsätter massiva demonstrationer i Frankrike arrangerade av Gula västarna.

Den franska gräsrotsrörelsen Gula västarna, som startades som en reaktion mot de höga bensinpriserna, har sedan i höstas utfört massiva demonstrationer mot globalisten Emmanuel Macrons regim. Efter att ha rönt stor medial uppmärksamhet under några intensiva månader har nästan total tystnad rått på senare tid.

Men demonstrationerna fortsätter, om än i något mindre utsträckning. Flera filmer som lagts ut på Twitter visar dock att fransmännen långt ifrån givit upp sina etablissemangskritiska tillställningar.

Den 43-årige Mickael, som deltog i protesterna mot Macron under lördagen, säger att Gula västarna inte kommer att ge upp.

— Vi kommer inte att ge upp. Ja, vi är färre nu än när vi började, men när de andra kommer tillbaka är vi fortfarande här och vi kommer att vara lika hungriga.

Gula västarna, som sedan starten haft stöd av en stor majoritet av fransmännen, kommer att ställa upp med kandidater i EU-valet den 26 maj.

Källa:
Tear gas, water cannons, clashes in Nantes, Lyon as Yellow Vests protest 26th week (VIDEO,PHOTOS)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Lotta says:

    Vilka kämpar!

  • Ethny says:

    Är väldigt (positivt) överraskad, trodde aldrig de skulle orka hålla igång såhär länge utan att det skulle dala ned efter en viss tid.

    Jag hoppas innerligt att de lyckas med sin kamp och avsätter (((förrädarna))) och tar tillbaka sitt självbestämmande från den främmande makten.


  • Lämna ett svar