Fortsatta framgångar för Bitcoin – kostar nu över 10 000 dollar

VALUTA. Under natten till onsdagen blev en Bitcoin för första gången värd över 10 000 dollar.

Sedan Bitcoin lanserades 2009 har den stigit ordentligt i värde i omgångar. Emellanåt har den dödsförklarats och dömts ut som något som endast kriminella handlar med.

Men bara under 2017 har värdet på kryptovalutan tiofaldigats och under natten till onsdagen passerade Bitcoin 10 000 dollar-strecket.

Som mest kostade en Bitcoin 10 743 dollar, men stabiliserades sedan kring 10 300, rapporterar Affärsvärlden.

Några som inte är förtjusta i Bitcoin är världens storbanker, som ofta kritiserar användande av kryptovaluta bortom deras kontroll. I samband med Bitcoins nya rekordnoteringar har bland annat Bank of England gått ur och påpekat att Bitcoin inte är en ”riktig” valuta. Banken menar att den inte backas upp av något ”reellt värde” och anser därför att man bör benämna Bitcoin som en ”råvara”.

Bank of Englands vicechef Jon Cunliffe menar därmed att investerare måste ”göra sin hemläxa” angående Bitcoin.

Det brittiska pundet är dock inte heller kopplat till något reellt värde längre, även om det en gång motsvarade ett pund silver. Om detta innebär att även pundet är att betrakta som en ”råvara” är dock oklart.

Källor:
Bitcoin passerade 10 000-dollarstrecket
Bank of England: Bitcoin är ingen valuta

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
AndersSverkerAllanJossRamon Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Chief
Medlem

Jag tänker bara på hur tråkigt det är att Pär Öberg gjorde sig av med sina drygt 50 Bitcoin innan det blev stort/värt något… :(

– Chief

_DH_
Medlem
_DH_

Tidigare, när valutan stod runt 2000 dollar, trodde jag det var en bubbla som skulle spricka. Men efter att ha tänkt lite på det hela så inser jag att anledningen till att den växer så starkt nu är för att världen har insett att den är en faktisk, förtroendeingivande ersättning för bankerna, och att det internationella kapitalet därför flödar in. Det innebär med all sannolikhet att valutan kommer nå betydligt högre nivåer. Jag skulle inte förvånas om den står på $100 000 vid slutet av 2018. Trist bara att man inte har några egentliga pengar att investera, för denna övergångsrusch… Läs mer »

Allan
Medlem

Den påminner om Tulpanfebern i Nederländerna. Datorerna som är involverade i att bryta nya bitcoins och verifiera transaktionerna drar nu mer energi än många länder, och ökar. Det gör att det finns ett naturligt tak på hur högt den kan gå. Dessutom tar transaktionerna längre tid att verifieras i och med att varje block tar längre tid, ju mer datorkraft som adderas desto längre tid, datorerna jobbar ju mot varandra i konkurrens. Vissa kryptovalutor och blockkedjeteknologin kommer utvecklas medan vissa andra dör av, precis som under IT-bubblan, minns Framtidsfabriken då jämfört nu. Men visst hade det varit kul att vara… Läs mer »

Joss
Medlem

Jag tror mer på guld eller någon kryptovaluta. Även om som du säger Bitcoin verkar ohållbart. Poängen är att om du kopplar det till ”folks egna arbete” så finns det en tolkning däremellan och politisk kontroll. Och varje politiskt system i världshistorien har orsakat inflation, för att göra sitt eget jobb lättare. Mycket bättre då att ha en valuta som inte står under politisk kontroll. Som bara är expert på att vara valuta.

Allan
Medlem

Inflation är ju inte synonymt med av ondo, det måste finnas viss inlation när befolkningen växer, som den skall göra i ett fritt enat Norden. Tredje riket och det nationalsocialistiska systemet drog Tyskland ur misär till världsledande välstånd på sex år. Hade inte de allierade judemakterna förklarat Tyskland krig så hade det fortsatt.

Förstå att socialismen i nationalsocialism är gemenskap. Sköt dig själv och skit i andra har aldrig kunnat bygga en framgångsrik nation eftersom sådan ”filosofi” inte kan åstadkomma ett försvar.

Ramón Mercader
Medlem

Kronofogden har tydligen börjat beslagta Bitcoins som tillgångar i vissa fall.

Joss
Medlem

Bitcoin är lätta att gömma.

Joss
Medlem

Bitcoin nätverket fungerar genom de som ”gräver” fram ny bitcoins. Vilket innebär att räkna fram nummer från matematiska formler som kräver massor med beräkningskraft. Även ser till att nätverket fungerar, det är en del av grävprocessen. Ju högre pris på bitcoin, ju fler kommer försöka gräva fram nya bitcoins, ju mer beräkningskraft kommer dedikeras till grävandet. Vilket får bitcoin-algoritmen att lägga till nollor i grävuppgiften, alltså göra så det kräver ännu mer beräkningskraft för att gräva fram nya bitcoins. Det hela är anpassat så att det inte ska skapas fler bitcoin på en vecka när bitcoins låg på 50 dollar… Läs mer »

Sverker
Medlem

Jag skaffade en obetydlig mängd, bara för att prova, och nu har värdet fördubblats. Kul. Men, så kom jag på att detta kan vara en djävulsk fälla, eller snarare en nödutgång för bankerna som bara har ett skräckscenario, nämligen att det blir bankrusning, när deras perversa bedrägerisystem kraschar. Om nu alla tömmer sina bankkonton och skaffar kryptovalutor, som ju bara är digitala siffror på virtuella bankkonton, så bekommer det ju inte bankerna ett smack. Hade dom varit tvungna att hosta upp något fysiskt, som kontanter, hade dom ju varit rökta. Men inte nu! Dom blir alltså av med alla kommande… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Amd RX Vega 56 grafikkort verkar om GPU underclockas och Vram överlockas något vara väldigt energieffektivt att för mining av Monerocoins med Cryptonight. https://www.nicehash.com/profitability-calculator/amd-rx-vega-56?e=0.12&currency=USD http://www.gandalph3000.com/cast_xmr/howto-mine-monero-rx-vega/ 1900H/s på 150W vilket är mindre energiförbrukning än 210W original och mer än 1100H/s som står i nicehash tabellen baserad på original klockning. Monerocoins har också gått upp en del och verkar ha betydligt högre anonymitet än Bitcoins. Jag misstänker dock att cryptovalutorna kan vara en fälla att sitta på när kollapsen väl kommer ifall strömmen skulle slås ut temporärt en period fast extremt länge jämfört med vanliga strömavbrott. Jag har dock varken minat eller… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Storbankerna: Kriminell gangster JUDE-bullshit!