Förtidsröster räknades inte – kom in för sent

VALÅR. 145 förtidsröster i Falu kommun har inte kommit med i rösträkningen eftersom de levererades för sent.

Foto: News Øresund/Most Photos/Michael Folmer.

Postnords leverans av förtidsrösterna från Falu kommun levererades några timmar för sent. Därför räknas de inte i rösträkningen. Totalt handlar det om 145 röster från personer som förtidsröstade utanför Falu kommun.

— Rösträkningen som vi gör påbörjades klockan nio på onsdagen. Det som kommer efter går helt enkelt inte att räkna. Det är som att någon kommer in i sin vallokal 20.30 på söndagskvällen och ger sig sjutton på att han ska få rösta, säger Siwert Lindberg på valkansliet i Falu kommun till Metro.

Enligt Falu kommun ligger felet hos Postnord, som i sin tur skyller på kommunen.

I det här fallet har kommunen inte något avtal om utkörning av rösterna. Det innebär att kommunen har ansvar för att själva komma och hämta rösterna. De har de inte gjort i det här fallet, säger Mathias Krümmel, produktionschef Postnord, till Metro.

Källa:
Förtidsröster kom fram för sent – blev ogiltiga

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DonnieLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Jaha! metoderna att utföra valfusket varierar med antalet aktörer, alla med samma mål, att störa och förstöra.
Jävla putin ;)

Lingonet
Medlem

Nyval! Det enda alternativet ifall detta hänt i något o-land (icke judestyrt).

Donnie
Medlem

Svensk demokrati ………….. vad skall man säga ?? Var det inte klart innan att Annie Löv skulle bli stadsminister . Jo man tackar för all propaganda på TV4 för att Annie löv skall bli stads minister . hmmmm undrar var det kommer ifrån …………. inte från Bilderberg väll ? eller ?

Ja kanske jag är en konspirations sanning sägare , Conspiracy truth speaker , men det finns sanningar och det finns sanningar . Jag tror att alla som finns här vet vad jag talar om !