Försvarsminister Peter Hultqvist kallar inbjudan till debatt för ”hot”

INRIKES. En 31-åring man har dömts att betala skadestånd till försvarsminister Peter Hultqvist efter hot på Twitter. Men Hultqvist menar att ”hoten” började med att Nordiska motståndsrörelsens Pär Öberg inbjöd försvarsministern till debatt.

I fredags dömdes en 31-årig göteborgare vid Göteborgs tingsrätt för att ha hotat försvarsminister Peter Hultqvist (S). Enigt domen ska han på Twitter ha skrivit hotfullt ”tillsammans med en bild på målsäganden och en bild i genomskärning där en kula penetrerar en hjärna”.

För Twitterinlägget ville Hultqvist ha 15 000 kronor i skadestånd, men enligt tingsrätten får försvarsministern nöja sig med 5 000 kronor. 31-åringen döms även till skyddstillsyn, men menar att han inte på något sätt har gjort något brottsligt.

— Jag anser inte att jag begått något brott. Det är Peter Hultqvist som begått brott mot riket Sverige, menar 31-åringen.

Hultqvist har dock i förhör beskrivit att hotet kom som en del av en eskalering av hot mot hans person, där det första ”hotet” var en inbjudan till debatt av en politisk meningsmotståndare. Det Hultqvist syftar på är att Nordiska motståndsrörelsens parlamentariske ledare Pär Öberg inför första maj i Falun bjöd in Hultqvist att debattera mot honom. Öberg lovade då också att Motståndsrörelsen skulle garantera hans säkerhet till, från och under debatten.


Öberg utmanar Hultqvist på debatt.

Vidare menar Hultqvist att han ska ha blivit hotad i samband med att Öberg genomförde en skendebatt med en docka föreställande försvarsministern. ”Debatten” slutade med att Öberg kastade ned dockan från scenen, varpå publiken skanderade ”folkförrädare”, riktat mot Hultqvist.

Detta oroade Hultqvist, som tydligen ”uppfattade det som att NMR vill införa dödsstraff för landsförräderi.” Hultqvist är också rädd att en resa han gjorde strax efter första maj till USA kan ha påverkat, då många kan ha sett det som att han ”sålde ut Sverige”.


Pär Öbergs ”debatt” med Peter Hultqvist under första maj i Falun.

”Hultqvist anser att det uppviglar till att begå gärningar mot honom. Efter att vit makt-miljön hetsat upp sig och kastat dockan till marken och uppviglat till våld den 1 maj, kom tweeten från den nu åtalade mannen”, skriver Göteborgs-Posten.

Varken Pär Öberg eller någon annan representant för Nordiska motståndsrörelsen är dock dömd för olaga hot mot den socialdemokratiske försvarsministern.

Källa:
31-åring döms för hot mot minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
RokvikenHolgerHenke HimmlärKarlSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Att ”våra” (((politiker))) lever i en bitvis paranoid värld utan verklighetsförankring visste vi redan, men nu får vi svart på vitt på den saken.

_DH_
Medlem
_DH_

Våra makthavare är lustiga. De säger alltid att de ”vill ta debatten” och att deras motståndare (vi) ”inte har några argument”. Sedan ställer vi oss upp och erbjuder debatt. Vad händer då? Åtal och offerkofta i massmedia. ”Damned if you do, damned if you don’t.” De vill visst basunera ut dessa två citat, men ändå inte ge sina motståndare möjlighet att bevisa dem felaktiga.

Senaste
Medlem

Detta oroade Hultqvist, som tydligen ”uppfattade det som att NMR vill införa dödsstraff för landsförräderi.”

Låter som att de rakt ut erkänner att de begår landsförräderi och att det är helt i sin ordning. De tycker att det är jobbigt när folket opponerar sig mot deras värv, de har ett enormt folkförakt, dessa avskum.

Karl-Путин A
Medlem

Så ska man nog tolka saken. Dom börjar bli rädda nu. Att Wallenberg indirekt har stått för hans lön kommer inte att ge honom någon fristad i Israel – gojer, hur upphöjda de än må känna sig är inte ens så mycket värda som bönder i ett schackparti.

Rokviken
Medlem

Gojer i fast shekeltjänst kanske tror att de får guldklockan till slut. Men så fungerar inte shekelgojsystemet. Ungefär som en spindel som lyckas fånga en blinning och suger ut allt av värde. Just där kommer Hultqvist att hamna.

Anders Jonsson
Medlem

Peter Hultqvist är JUDE-lakej, folkförrädare och rädd råtta i en och samma så kallade ”person”.

Joss
Medlem

Jag har faktiskt en väldigt stor empati med att försvarsminister Hultqvist tycker att det är hotfullt att Motståndsrörelsen vill införa dödsstraff för landsförräderi. Särskilt som det går så bra för Motståndsrörelsen och det går så dåligt för Åttklövern.

b¤d
Medlem

Att neka eller floskla inför debatt visar bara ickeexistensen av ryggrad.
visar bara ytterligare vem/vilka som har rätt. Låt dem åla sig och slingra sig. De vet att sanningen svider.
Förrädare som de är.

Sverker
Medlem

Han har dessutom fixat så att vi skall köpa USA Patriot-robotsystem, till ett idiothögt pris. Detta system funkade inte ens när det var nytt, för 15 år sen!!!
Ytterligare ett skäl till att dömma kräket för landsförräderi, och säkerligen kopplat till personlig muta dessutom.
Sverige har ju inte pengarna, så dessa måste lånas av internaionella banksystemet, vilket inte behöver förklaras, vilka juveler som ligger bakom det.

Karl-Путин A
Medlem

Skulle inte förvåna mig om de är förprogrammerade att landa i Ryssland så att det (((hett åstundade))) tredje världskriget kan komma igång.

Henke Himmlär
Medlem

Man kan ju undra vem som vill låna ut pengar till Sverige när det är uppenbart att landet snart kollapsar och svenskarna dör ut? Ska Mohammed och hans kusin betala skulden? 😂

Karl-Путин A
Medlem

Nej, det är du och dina bern som ska betala skulden.

Henke Himmlär
Medlem

Lycka till med det när landet rasat samman fullständigt. :-)

Karl-Путин A
Medlem

Barn ska det naturligtvis stå.

Ja, det är naturligtvis du och jag och vi och våra barn och barnbarn som ska betala tillbaka (((”skulden”))), men med trippelparanteser runt ”skulden” kommer det att bli rena glädjen.

Karl
Medlem

Peter Hultqvist är en blekfet kretin.

Karl-Путин A
Medlem

Holger
Medlem

Peter Hultqvist – Min personliga åsikt vad straffsatsen för folkförräderi är otvivelaktigt dödsstraffet.