”Försvarsmakten” skapar rasfrämlingsarmé – knivbråk på logement utbryter

”Försvarsmakten” är just nu i full färd med att beväpna och träna upp en armé av rasfrämlingar på bland annat A 9 i Boden. Redan nu har det spårat ur fullständigt efter att en invandrare dragit kniv mot andra i sitt logement.

Det var strax före klockan 20.00 på måndagskvällen som polis tillkallades till platsen. Ett stort invandrarbråk hade utbrutit på den förberedande militära utbildningen (FMU) på A 9 i Boden.

Utbildningen är ett samarbetsprojekt mellan ”Försvarsmakten” och Arbetsförmedlingen som syftar till att under 10 veckor ge arbetslösa invandrare militär utbildning. Målsättningen är att träna upp 500 st rasfrämmande soldater.

Bråket utspelade sig i ett av A 9:s logement. Säkerhetspersonal på plats ingrep omedelbart och den militära kurschefen kallades dit innan polis anlände.

– En man hotade en annan med kniv, enligt larmet. De var flera andra personer på plats som också kände sig hotade, säger Petra Hinterthaner, länsvakthavande befäl hos polisen.

Etniska svenskar var förbjudna att få den militära utbildningen.

Etniska svenskar var förbjudna att få den militära utbildningen.

En polispatrull ryckte ut till elevhemmet och kunde lokalisera rasfrämlingen, en man i 20-årsåldern, som temporärt omplacerats till ett annat boende på A 9 i väntan på avvisning från utbildningen.

Enligt Anette Krig, ansvarig förundersökningsledare i Boden, hade invandraren inte haft någon kniv i sin ägo när han hördes av polisen.

– Däremot kan han ju ha sagt att han skulle skära någon. Rubriceringen olaga hot gäller fortfarande, säger Anette Krig.

Exakt hur genomtänkt det är att kombinera militär utbildning med människor som explicit ”alla har bakgrunder utanför EU” återstår att se.

Källa
”Knivbråk på A 9”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments