Försvarsmakten vill fördubbla budgeten till 2035

INRIKES. Försvarsmakten vill se stora satsningar på det svenska försvaret. Bland annat vill man att försvarsbudgeten fördubblas till 2035.

Dagens försvarsmakt möter inte den förändrade omvärldsutvecklingen, konstaterar Försvarsmakten i sin rapport som ska beskriva hur Sveriges försvar bör se ut 2035. Därför vill försvaret se ett högre anslag för att kunna ha fler krigsförband, nytt materiel och nya förmågor.

– Vi behöver öka antalet medarbetare redan nu för att kunna utveckla organisationen och öka den militära förmågan mot 2035. För att hantera större osäkerhet och ökade krav på uthållighet behöver Försvarsmakten öka tillgängligheten i vissa krigsförband med fler heltidsanställda, säger Marcela Sylvander, kommunikationsdirektör vid Försvarsmakten, i ett pressmeddelande.

Ett av kraven som Försvarsmakten presenterar är att försvarsbudgeten ska fördubblas till 2035. Det nuvarande anslaget ligger årligen på 53 miljarder kronor. Försvarsmakten vill att den siffran uppgår till 75-85 miljarder 2025 och 115 miljarder 2035.

Försvarsmakten föreslår även en dubblering av antalet anställda under samma period, från dagens 50 000 personer till 120 000 personer.

Källa:
Perspektivstudie om hur försvaret bör utvecklas till 2035

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ErnstJan HjelmVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Visst behöver vi en SVENSK – NORDISK försvarsmakt – men inte mot inbillade fiender utan ockupationsmakten som redan finns i våra nordiska länder med rasfrämlingar och förrädare.

Jan Hjelm
Medlem

En fördubbling är lätt att göra. Frigör skattekronor genom att slänga ut de utländska parasiterna och avveckla alla förmåner och bidrag för de som inte inställer sig för repatriering. Gäller även judar som sedan 1948 har ett eget land att bo i och sköta.

Ernst
Medlem

ökad försvarsbudget? varför då? för att försvara mångkulturen? NEJ TACK! när jag gjorde min värnplikt så var resurserna oändliga. det fanns inga rasfrämlingar på den tiden. visst det fanns några lappar och några finnar bland oss. men det är brödrafolk, våra killar! maten var utmärkt materielen förstklassig organisationen oklanderlig. att idag försöka återskapa detta är ju omöjligt! tänk er en mönstring idag!!!!! rena djurparken. NEJ! sätt för i h-vete inte vapen i händerna på radfrämlingarna!!!!