Försvarsmakten pratar om ”genderfrågor” – kritiseras av folket

INRIKES. Försvarsmakten kritiseras hårt av svenskar på nätet efter att ha ÖB gjort en rad politiskt korrekta uttalanden.

Mellan 1-3 oktober höll Försvarsmakten en konferens om ”kvinnor, fred, säkerhet, genderfrågor och jämställdhet”. Överbefälhavare Micael Bydén verkar nöjd över Försvarsmaktens inställning i de här frågorna men menar samtidigt att det är ”mycket kvar att göra”.

Konferensen får stort stöd ifrån Charlotte Isaksson, ”Senior Gender Advisor” i EU, som säger att inte bara Bydén utan även ”en stor del av hans närmsta medarbetare” inom Försvarsmakten lägger ”en stor del av sin arbetstid” på jämställdhetsfrågor.

ÖB säger vidare att han vill ha ”fler kvinnor in” för att skapa en ”starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv”. Han säger också att jämställdhet måste tvingas fram och att utvecklingen avstannar naturligt ifall de inte aktivt pratar om det, repeterar och utbildar sin personal.

Att Försvarsmakten, som har som uppgift att försvara Sverige militärt, fokuserar på sådana här frågor har fått kritik från svenskar på nätet. Youtubeklippet har i skrivande stund endast 113 gilla och 470 ogilla. Nedan följer några av kommentarerna till den politiskt korrekta jämställdhetsivern:

”Varför är det så viktigt för försvaret att försöka övertala kvinnor till att medverka? Är inte kvinnor fullt kapabla människor eller något? Vet dem inte själv vad dem vill eller inte?”

”ÖB, om du deltar mot din vilja, på order. Blinka två gånger snabbt och ge mig en like! Då kommer jag och befriar dig från dina PK kidnappare!”

”Undrar vad karolinerna skulle ha och säga om detta.”

”Skjut, gräv, tig. sluta fjanta er.”

”Politisk korrekthet har tagit över försvarsmakten. Vidrigt!”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenTorkelssonGrottbjörnenKlausKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Ja men det vet vi ju alla att Sverige försvaras bäst mot den elake ryssen av hårdsminkade shemales i drag-outfit, bögar som ”neutraliserar” fienden med rimjobb och hen-män som viftar välkomnande med dildos i alla regnbågens färger.

Klaus
Medlem

Jag måste först skratta åt svamlet, trodde överbefälhavaren skämtar. Men så var det klart: han är vansinnig som regeringen.

Karl-Путин A
Medlem

Vad det handlar om är att Sverige överlämnat sitt territorium åt USA och NATO. Svenska ”försvarets” framtida uppgifter kommer att bli som i Afghanistan; skura toaletterna och tvätta bilarna åt jänkarna och agera personliga kastrerade butlers åt deras befäl.

Grottbjörnen
Medlem

det är bara bra, det är inte svenska folkets försvar det handlar om utan de styrandes försvar, och om de försvaras av fjollor, desto bättre!

J.N.
Medlem

Bra poäng där, det går att se något positivt i det mesta. Men tänk på det alla militärer, att ni kan komma att användas mot ert egna folk i händelse av en revolution eller uppror, och det skulle va en mardröm för båda.

Rokviken
Medlem

ÖB i prideparaden är väl ett tecken på att något inte står rätt till. En av många märkliga rubbningar som det svenska försvaret lider av.