Första maj-demonstrationer i Paris urartade i kravaller

UTRIKES. Under dagen uppstod kravaller under första maj-demonstrationer i Paris när vänsterextremister började vandalisera butiker och attackera poliser.

I samband med att flera första maj-demonstrationer hölls i Paris under dagen drog ungefär 1 200 maskerade vänsterextremister runt i staden och vandaliserade butiker, brände bilar, kastade smällare och attackerade polisen. En bensinbomb ska även ha detonerats inuti en snabbmatsrestaurang.

Polisen tvingades skjuta på vänsterextremisterna med vattenkanoner och tårgas för att skingra dem. I ett videoklipp kan man se hur en av de maskerade vänsterextremisterna viftar med en AFA-flagga.

Protesterna ska till stor del bero på att Frankrikes president Emmanuel Macron försöker få igenom stora nedskärningar i järnvägsnätet och reformer av utbildningssystemet som skulle innebära att det blir mycket svårare att kvalificeras för universitetsstudier. Förändringarna skulle leda till att 120 000 personer sägs upp från sina arbeten.

Källa:
May Day riot in Paris: Masked protesters torch cars, police deploy tear gas (VIDEOS)

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments