Första dagen av förbudsrättegången mot Motståndsrörelsen i Finland

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag inleddes förbudsrättegången mot Nordiska motståndsrörelsen i Finland.

Ett 10-tal personer från Nordiska motståndsrörelsen i Sverige och Finland närvarade under torsdagen på den första rättegångsdagen i förbudsprocessen mot Motståndsrörelsen i Finland. Även journalister och agenter befann sig på plats.

Polisstyrelsens advokat, Markku Fredman, meddelade under dagen att han i första hand vill förbjuda organisationen i Finland och i andra hand att det ska utdelas en varning. Det konstaterades att rätten inte ska utreda huruvida Motståndsrörelsen är en kriminell organisation eller inte, utan om vi bryter mot “god sed”, ett kryphål som polisstyrelsen har hittat i föreningslagen och en lag som när den skrevs inte alls var tänkt att tillämpas på det viset.

Medieintresset i Finland är stort.

De tre huvudpunkterna som Fredman framförde var att Motståndsrörelsen är våldsam, rasistisk och förnekar “förintelsen”. Mer specifikt hänvisade advokaten till ett antal ståndpunkter som han menar sig ha identifierat i Motståndsrörelsens politiska program samt i artiklar på vår finska hemsida. Bland dessa punkter nämndes att Motståndsrörelsen…

 • … erkänner att det finns olika människoraser.
 • …inte vill att utländska medborgare ska äga media.
 • …vill förbjuda homopropaganda.
 • …nämner Adolf Hitler och martyren Horst Wessel i positiva ordalag.
 • …har en annan uppfattning om demokrati än den rådande liberala demokratin.
 • …vill återta makten från sionisterna.
 • …inte tar avstånd från handlingar som våra medlemmar döms för så som våldsamt upplopp och misshandel.
 • …tar ställning för personer som blivit dömda för revisionism i Tyskland.
 • …uppmärksammar terrorbombningen av Dresden.
 • …i Finland delar ut tidningen Magnettimedia.
 • …“ber om donationer” fast detta är olagligt i Finland genom att vi säljer stödmedlemskap i olika prisklasser.

All aktivism som Motståndsrörelsen utför anses vidare av Fredman vara mot god sed eftersom den syftar till att framföra bland annat ovanstående åsikter. Även om organisationens åsikter inte hade varit mot god sed anses det också vara emot god sed att rörelsen genomför banderolluppsättningar och offentliga politiska aktioner utan att först söka tillstånd av polisen.

Markku Fredman.

För att visa hur våldsam Motståndsrörelsen är drog Fredman upp några rättsfall där medlemmar blivit dömda och menade att alla dessa är på grund av organisationen, även i rena privatfall som exempelvis ett sex år gammalt krogslagsmål. Ett fall som självklart togs upp var Jimi Karttunens död som alltså hålls mot Motståndsrörelsen trots att han efter att ha fått en spark som orsakade en hjärnskakning på eget bevåg flydde från sjukhuset, knarkade och dog. Här gjorde Fredman också en egen tolkning av ordet rasism då han menade att misshandeln av Kartunnen var ett rasistiskt dåd eftersom att den utfördes av en “rasist” och att Karttunen var en meningsmotståndare. Det var också mot god sed att hänga ut Karttunens långa straffregister som lades ut på Motståndsrörelsens hemsidor som motbild till den gloria lögnmedia satte på hans huvud.

Ett lågvattenmärke under dagen var att förrädaren Henrik Holappas fantasifulla bok om Motståndsrörelsen användes som ”bevis” för att organisationen bör förbjudas. Saker som togs upp därifrån var att “organisationen inte är skapad för att begå brott, men däremot av människor som begår brott” och att Motståndsrörelsen “tränar boxning och kampsport för att förbereda oss för raskriget”.

Nästa del i rättegången var att Tommi Partanen från Supo, finska säkerhetspolisen, kallades som vittne. Han beskriver organisationen som politiskt radikal och att Motståndsrörelsen till skillnad från många andra inte försöker dölja att rörelsen är nationalsocialistisk, men att vi ändå inte är våldsamma på samma vis som “rasistskinheads”. Partanen menar också att vi varit ovanligt långvariga gentemot andra radikala nationella grupper och att vi hela tiden har växt. Trots detta vill Supo inte förbjuda Motståndsrörelsen eller andra “extremistorganisationer”.

Dagen avslutades med en 22 sidors avhandling av professor Thomas Ojanen som resonerade kring den juridiska möjligheten till ett organisationsförbud. Ojanen menar att en kriminell organisation kan förbjudas, men det är mer tveksamt om en icke-kriminell organisation verkligen kan det. Dock menade Ojanen att antisemitism, rasism och revisionism inte bör omfattas av yttrandefriheten. Han kom också fram till att eftersom att Motståndsrörelsen är nationalsocialistisk bör organisationen förbjudas, men inte av finsk lag utan av EU-lag. Detta då nationalsocialister enligt deras definition är “odemokratiska” och därför inte ska omfattas av demokratins yttrandefrihet.

Imorgon kommer rättegången avslutas med förhör av olika personer från organisationen, däribland Antti Niemi och Jesse Torniainen från den finska riksledningen och Pär Öberg från den svenska.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Lycka till i morgon killar. Vilket än utfallet blir på denna JUDE-lögnparodi som kallas rättegång, så kommer Nordiska motståndsrörelsen att gå starkare ur rättegången. Varför? Jo, därför att till slut segrar alltid sanningen och rättfärdigheten över lögnen och orättfärdigheten. JUDENS makt eroderas av sanningar och SANNINGEN. I ett historiskt perspektiv är tiden från 1945 till i dag en mycket kort tid. Fler och fler människor i Europa blir antisemiter, och fler och fler vita människor över hela världen tar reda på fakta och sanningen om ”förintelsen”, historiens största JUDE-bluff. Det är en tidsfråga innan JUDENS makt börjar krackelera på allvar.… Läs mer »

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan
Reply to  Anders

Vi hade en diskussion om detta i Finland, och vid närmare eftertanke är jag benägen att haalla med den aktivist som menade att ett förbud skulle stärka oss i slutändan – dock först i ett skede daa vi vuxit oss ännu starkare.

Även nu har varje scenario naturligtvis sina för- saaväl som nackdelar, men när allt kommer omkring hoppas jag i nuläget paa att vi inte förbjuds.

Ogasad
Nybörjare
Ogasad
2 år sedan

Låt oss EN GÅNG FÖR ALLA köra den sliskige juden på porten.

Sverige tillhör den svenskarna! Inga judar, inga zigenare och kebabtekniker göre sig icke besvär här. Negers ser ut som ett svart spöke som man inte gärna vill se utanför skansens inhägnader.

88

Peter H. Norrland
Nybörjare
Peter H. Norrland
2 år sedan

Lycka till säger jag med!

Men man undrar ju verkligen om snuten fortfarande lever på 1800-talet där borta i Peckaland, vilken jävla mossig ”lag”!?

Har nån rasbestämt den där (((Friedman))) än, om inte så bör det göras omgående!

Jag anser att det är ”mot god sed” att hylla folkmord på vita oxå, så det är ju dom som ska förbjudas existera, inte vi!

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Vad menas med att Nationalsocialism är emot EU-lagen? Om det vore på det viset hade väl Sveriges EU-fanatiska Regering och Riksdag hållit rättegång för att förbjuda Motståndsrörelsen enligt dessa EU-lagar redan för många år sedan? Jag tror att om någon sådan lag finns, så är det inte säkert att den håller i den högre instansen EU-domstolen. Domstolen är i princip den enda instans EU-medborgare har att vända sig till när det egna landet begår justitiemord. Och de brukar ofta ge medborgarna rätt (För att harmoniera de olika ländernas lagar med de övrigas.).

Allan
Nybörjare
Allan
2 år sedan

Med tanke på Markku Fredmans alla halmgubbar är det relevant att anföra Markku Fredmans bildlikhet med (((Michael Douglas))) i filmen Falling down, för att visa Fredmans hat och personliga agenda mot ”nazister”.

Fredman:comment image

(((Douglas))):
http://3.bp.blogspot.com/-dPf2-W2Pous/UzfTwyA46XI/AAAAAAAAf0o/zAaq-zZ73K8/s1600/FallingDown_002Pyxurz.jpg

Helt tydligt är ju (((Douglas))) karaktär någon Fredman försöker emulera. Gör man en bildsökning så kan man även se att de båda har liknande portföljer.

Bitte
Nybörjare
Bitte
2 år sedan

God sed, vilket flumbegrepp. En sed byggs väl upp i ett land under ett långt tidsspann, och utan de kulturmarxistiska influenserna hade nog ”god sed” sett liiiiite annorlunda ut….

Jakob
Nybörjare
Jakob
2 år sedan

”God sed” måste väl ändå innefatta agerande som främjar natur, folk, skönhet och som vidhåller historiska faktiska förlopp, istället för lögner och motsätter sig förtryck och (ekonomiskt) slaveri – för att inte tala om folkmord.

Nordiska motståndsrörelsen borde i sammanhanget erhålla medalj för ärofyllt uppträdande. Att försöka förbjuda eller tysta Motståndsrörelsen bevisar bara hur förljuget och moraliskt korrupt rådande (((makthavare))) är.

Hell Seger!