Härnösand: Abubaker Mohamad häktas för bland annat mord och grov våldtäkt

SVENSKFIENTLIGHET. Sudanesen Abubaker Mohamad har begärts häktad misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel efter att ha våldtagit en kvinna och knivmördat en svensk yngling som försökte stoppa honom.

Sudanesen Abubaker Mohamad (19970620-8379) misstänks ha huggit ner en ung svensk man i Härnösand. Skärmbild Facebook.

Våldsbrottet skedde tidigt på söndagsmorgonen i en lägenhet i Härnösand, där en sudanesen högg en svensk man i gymnasieåldern i bröstet med ett vasst föremål. Det brutala angreppet ska ha skett när den svenske mannen försökte hindra främlingen att våldta en ung svensk kvinna.

Offret fördes till sjukhus där han vårdades för stora blodförluster. Inledningsvis sades att den svenske mannen vårdades på sjukhus men sedermera kom han att avlida av sina skador.

Enligt obekräftade uppgifter var den mördade svensken nationell.

Nordfront fick tidigt uppgifter att den misstänkte gärningsmannen var en Abubaker Mohamad (19970620-8379), som misstänktes för mordförsök och senare även mord. Under onsdagen blev Mohamads identitet känd då han häktades av Ångermanlands tingsrätt. Han misstänks för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grov misshandel och olaga hot.

Som Nordfront kunde rapportera tidigare idag är Mohamad sedan tidigare dömd för flera brott, bland annat narkotikabrott, stöld och snatteri. 2016 dömdes han för att ha sexuellt ofredat en svensk flicka som var under 15 år.

I häktningsframställan står det att Mohamad är medborgare i Sudan, men i en tidigare dom mot sudanesen framgår att han är medborgare i både Sudan och Sverige. Migrationsverket saknar också uppgifter om honom, vilket styrker att han har ett svenskt medborgarskap.

Exakt vad som hänt i Härnösand är ännu inte helt klart, men Nordfront följer ärendet noga och arbetar med diverse källor.

Källa:
Ångermanlands TR: B 1105-20

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Nybörjare
Andreas
3 månader sedan

gräva ner rasfrämling levande, ingen kommer att sakna idioten

Harald
Nybörjare
Harald
3 månader sedan

Det är detta som är mångkulturen vi måste leva med tills vi gör det enda som funkar för att stoppa dom.

Klaus
Nybörjare
Klaus
3 månader sedan

Gärningsmannen är en typiskt svartsjuk undermänniska som måste segregeras från vita samhällen. Segregation är den förnuftigste åtgärden för ett tryggt vitt samhälle.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
3 månader sedan

Sara Vestin och Sylvia Hoek mördades i Härnösand av en rasfrämling 1989, det första dubbelmordet i landet på 200 år. Sara var med och grundade Fem i tolv-rörelsen 1988, en organisation som arbetar mot främlingsfientlighet och rasism, för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Hennes pappas förlåtande av mördaren blev starten för det sinnessjuka flyktingvurmandet och kaoset vi nu får dras med. Härnösandsborna gick nan jr huse för att stötta pappan som blev ordförande i organisationen. Jag undrar om Härnösandsborna har samma törst efter godhetspoäng och handhjärtan idag?

Peter
Nybörjare
Peter
3 månader sedan
Reply to  Jan Hjelm

Ja det dådet minns jag mycket väl och det visade sig även att jag stött på mördaren, en hashrökande blågom med dreadlockar som heter Samson, på en fest i Härnta nån månad tidigare!

En bekants mamma som arbetade på akuten den natten berättade en massa detaljer om morden, som mest påminde om ett religiöst sadistiskt ritualmord, som dyngmedia så klart tystade ner, precis på samma sätt som kommer ske även denna gång!

Vila i frid!

Wäring
Nybörjare
Wäring
3 månader sedan
Reply to  Peter

Var det inte så att hon blev ihop med rasfrämlingen, som sedan trodde att de två töserna hade ett lesbiskt förhållande och därför dödade dem? Det var i så fall dessutom ett ”homofobiskt” brott. Det blir ibland svårt för dem att avgöra vilken grupp de ska ta hänsyn till enligt de judiska reglerna (om det inte är judar inblandade förstås). I det här fallet fanns då tre grupper att ta hänsyn till: kvinnor, homosexuella och rasfrämlingar – kön, sexuell läggning och ras. Ras fick uppenbarligen gå först.

Peter
Nybörjare
Peter
3 månader sedan
Reply to  Wäring

Jo det stämmer bra det, den ena var tillsammans med Samson tidigare och det var väl därför den lättkränkte saten slaktade båda två!

Wäring
Nybörjare
Wäring
3 månader sedan

Som judarna konstaterar: ”The future of European Jewry is dependant on our ability to shape a multicultural, pluralistic and diverse society.” Sammanfattning av paneldiskussionen ”The Future for Jews in Multicultural Europe” på Institute for Jewish Policy Research i London år 2008, där Göran Rosenberg medverkade. Hela deras framtid hänger på om de ska lyckas skapa de här mångskiftande, pluralistiska samhällena. Det här handlar inte om några vanliga medelklasstyper som bara drar sitt strå till stacken, nej, det är deras idé och de är förbundna med varandra över landsgränserna och ända upp till de högsta makthavarna, oavsett vad alla nationalistiska apologeter… Läs mer »

Emil
Nybörjare
Emil
3 månader sedan

Abubake1 insta..🤮🤮

Tobias
Nybörjare
Tobias
3 månader sedan

Mångkulturen levererar! Vila i frid kamrat,vi ses i Valhall!Först skall såväl banemän och upphovsmän till detta hängas offentligt.

Hanssi
Nybörjare
Hanssi
2 månader sedan

Hans dag kommer.

Freke
Nybörjare
Freke
2 månader sedan

Sådana vildar är invasiva arter som bör rensas ut som de ogräs de är.