Förskola förbjuder barn att använda termen ”bästa vän”

UTRIKES. En förskola i Massachusetts har hamnat i blåsväder sedan barn förbjudits använda termen ”bästa vän”.

En förskola i amerikanska delstaten Massachusetts är nu i blådväder, med anledning av att man förbjudit barn att kalla någon annan sin bästa vän eller motsvarande.

Föräldern Christine Hartwell blev chockad när hon hörde att förbudet införts på Pentucket Workshop Preschool i Georgetown, där dottern Julia går.

Enligt förskolan infördes förbudet eftersom termen ”bästa vän” är exkluderande och skapar grupper i gruppen. Istället borde barnen skaffa sig en bredare vänskapskrets.

Psykologen Dr. Gregory Young har kritiserat förbudet. Han menar att även om ordet ”bästa” har betydelse så är det fel att förbjuda barn att använda begreppet.

Källa:
Pre-school bans term ’best friend’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

De judiskt kontrollerade staterna i USA, EU och tidigare Sovjetunionen är helt igenom kommunistiska när man inte får ha en bästa vän för att det exkluderar andra. All vänskap och kärlek ska distribueras solidariskt och kollektivt. Endast i Israel får selektion existera.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Israel har uppenbarligen goda vänner och bästa vänner men flesta fiender.
Marxisterna skulle snart förbjuda komparativ och superlativ i språket eftersom de motsäger allas lika värde och likhet.
Alla springer lika snabba, relativt….Inga medaljer alls…

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

De små barnen måste skolas in i vuxenlivet där de ska leva som boskap. Inga fasta relationer typ man och kvinna, utan stjärnfamiljer där man kn*llar runt med vad som helst med två ben och producerar själlös konsumtionshungrig boskap

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

”Rektorn för en privat grundskola i Malmö åtalas för att ha köpt sex [av negresser]. Nu står det klart att han får behålla sitt jobb. Det meddelade skolans ledning i ett mejl till P4 Malmöhus under måndagsmorgon.”

Himla kul för föräldrarna att skicka iväg barnen till den skolan

https://www.sydsvenskan.se/2018-04-23/sexkopande-malmorektor-far-behalla-jobbet

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl A

På tal om ”värdegrunden” som inte verkar omfatta alla i dagens sjuka samhälle. Hade denne rektor flyttat några invandrarelever som hade våldtagit en svensk flicka på skoltoaletten, så hade hans karriär varit över.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

i sann marxistisk anda så är ju alla bästa vänner med varandra!