Forskningsprogram om ”rasism” inrättas

SVERIGE. Vetenskapsrådet har, i samråd med Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, fått i uppgift av regeringen att forska om ”rasism”. Programmet omfattar 20 miljoner kronor per år från och med i år.

Den svenska forskningen om ”rasism” ska stärkas har regeringen beslutat. Därför ger de nu Vetenskapsrådet, i samråd med Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, i uppdrag att utlysa medel för att ett nationellt tvärvetenskapligt forskningsprogram om rasism. Programmet kommer att omfatta 20 miljoner kronor per år, med start i år.

— Många människor har under historien förföljts, förtryckts och mördats på grund av rasismen. Nu ser vi oroande mönster i Sverige och Europa som tyder på att rasismen växer sig starkare. För att långsiktigt kunna bekämpa rasismen behöver vi bygga vårt arbete på kunskap, säger Helene Hellmark Knutsson (S) i ett pressmeddelande från utbildningsdepartementet.

Källa:
Inrättar forskningsprogram om rasism

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments