Forskare varnar: Sverige mer polariserat än någonsin

INRIKES. Sverige är djupt splittrat politiskt och de negativa uppfattningarna om etablissemanget kryper ned i åldrarna. SVT gör dock sitt bästa för att gjuta mod i regimanhängare med nya falska nyheter.

Som Fjällsjö Nyheter rapporterade om i somras blir svenskarna allt mer negativa till så kallad ”mångfald”, alltså massinvandring syftande till att avveckla landets självständighet. Detta enligt Mångfaldsbarometern från Gävle högskola. Nu varnar forskare för att massinvandringen gör att Sverige aldrig varit så polariserat som nu.

”Andelen som tar avstånd från att samhället skall skapa möjligheter för människor med utländsk bakgrund att behålla sina kulturella traditioner har tidigare legat mycket stabilt [men] har nu istället ökat kraftigt”, skriver Mångfaldsbarometern i sin rapport.

Framförallt är det lågutbildade, människor utanför de stora städerna, äldre människor, och människor som är män som är emot ”mångfalden”. Alltså i stort sett alla, förutom rika unga kvinnor i städerna.

— Ungdomar är de som hänger med i den globala utvecklingen så det är inte överraskande att det är den gruppen som sticker ut, säger Mehrdad Darvishpour.

Så lurar SVT sina tittare
När SVT rapporterar om saken är man som vanligt oärliga och gör sitt bästa för att skapa en falsk nyhet om händelsen: ”Andelen svenskar med positiva attityder till etnisk mångfald och invandring minskade från 77 procent 2014 till 55 procent år 2016”, skriver SVT:s ”journalist” Aymen Mussa.

Vad andelen var 2018 rapporteras av någon anledning inte, vilket lockar till granskning av uppgifterna. En granskning som visar att ”positiva attityder till etnisk mångfald” i rapporten mätts med flera frågor, och siffran 77 procent är lurigt nog hämtad ifrån den fråga som fått flest ”positiva” svar.

Med SVT:s kreativa metoder kan man därför lika gärna hävda att en minoritet av svenskarna är för så kallad ”mångfald”, bara 46 procent.

Elefanten i rummet är dock inte SVT:s lätt förutsägbara desinformation, utan att påståendet ”Alla människor med utländsk bakgrund [alltså även medborgare] som begår brott i Sverige bör tvingas att lämna landet” får medhåll av 66 procent av Sveriges befolkning, medan bara 22 procent är emot att utvisa kriminella med invandrarbakgrund.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Allan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Halshuggningen av de två våpen i Marocko skulle behövas tvångsvisas för de dumma borstkämda våpen i Stockholms innerstad.

Folk som saknar förmåga att extrapolera utifrån given information, d.v.s. de flesta, är emot rasfrämlingar i den omfattning de själva drabbas av dem. Att göra det till en fråga om ”utbildning” är ännu ett försök av etablissemanget att svartmåla motstånd och visar på vänsterns verkliga klasshat mot riktiga arbetare.