”Forskare” om Näste 8: Nordiska motståndsrörelsens utveckling ”andas desperation”

SÖRMLAND. Att Nordiska motståndsrörelsen bildar nytt näste är ett tecken på ”desperation”. Det uppger ”experten” Christer Mattsson utan att uppge varför.

Bild: Skärmdump från ekuriren.se

Eskilstuna-Kuriren publicerar under dagen en uthängning av personer i Nordiska motståndsrörelsens Näste 8, som utgör Södermanlands, Västmanlands, Örebros och Östergötlands län.

Artikeln är extremt vinklad och förljugen. Bland annat påstår man att Säkerhetspolisen uppger att ”vit makt-miljön [har] full förmåga att begå allvarliga terrorbrott”. Det förekommer även en rad andra svepande formuleringar som att Niklas Yngwe, chef för Näste 8, vill ”störta demokratin med våld”.  Ingenstans bemödar sig Eskilstuna-kuriren att uppge källor för sina påståenden.

Tidningen skriver att Niklas Yngwe hälsar till tidningen att ”judisk media ljuger” och hänvisar till rörelsens egna kanaler.

I reportaget intervjuar man bland annat Expo-juden Jonathan Leman som anser att Näste 8 utgör en logisk avknoppning från det näste som tidigare även inbegrep Stockholm, Uppsala och Gotlands län nu när organisationen växer.

Detta anser dock inte ”forskaren” Christer Mattsson. Enligt honom är utvecklingen något som ”andas desperation”. Inte heller Christer Mattsson utvecklar vad han menar, och Eskilstuna-kuriren ställer inga kritiska frågor. Däremot skriver tidningen att det finns tillväxtpotential i Näste 8 och då i synnerhet i Sörmland och Nyköping där man bedriver väldigt mycket aktivism.

Christer Mattson är mest känd för att ha byggt sin karriär på att utnyttja den tragiska dödsmisshandeln på John Hron och fått sin karriär finansierad av Kungälvs kommun där hans fru var kommunchef.. Mattsson har under flera år drivit tesen att Nordiska motståndsrörelsen snart går under och hoppas på en intern splittring som aldrig verkar komma.

De dissidenter som hängs ut av Eskilstuna-kuriren är Niklas Yngwe, Julius Blomberg, Fredrik Kosonen, Viktor Nordström, Linus Blomqvist och Jimmy Thunlind. Om du vill får en annan bild av dessa personer än den kraftigt förvrängda bilden som presenteras av Eskilstuna-Kuriren kan du lyssna på de radioprogram där dessa medverkar. Niklas Yngwe är en fast medarbetare i aktivistpodden Mer än ord och Julius Blomberg i den pannordiska, nystartade aktivistpodden Nordic Voice. Linus Blomqvist gästade Mer än ord i förra avsnittet.

Källa:
NMR skapar stornäste i Sörmland

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SlipsenDen-KristneFredrik VejdelandSigridCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Eskilstuna-Kuriren har full förmåga att begå allvarliga terrorbrott mot det svenska folket, och begår dessutom sådana flera gånger om dagen, medan Säkerhetspolisen ser på utan att ingripa.

Men vad som egentligen är det allra allvarligaste i Eskilstuna-Kurirens hatartikel är det faktum att tidningen använt HMF-ordet ”stornäste”, inte bara en gång, utan flera gånger, utan att den sömniga polisen i Eskilstuna ens lyft ett finger!

Detta faktum bevisar ännu en gång att Sveriges lagar inte gäller för alla!

Sigrid
Medlem

Det kanske inte gäller om artikeln är skriven av stornästa personer?

Fredrik Vejdeland
Admin

Det är rätt uppenbart att Nordfronts avslöjanden om Christer Mattsson fått honom ur balans. Det vore logiskt för ”experten” att utmåla Nordiska motståndsrörelsen som något superduperfarligt så att han kan få nya miljoner av kommunen eller staten. Så arbetar exempelvis Expo. Istället gör han helt tvärtom. Det här luktar personligt lång väg. Om det sedan har att göra med avslöjanden om hur han fått alla miljoner till sig eller hur han luktar på småbarn låter jag vara osagt.

Den-Kristne
Medlem

Jag finner lögnmedias artiklar om Näste 8 en aning skrattretande – har de inget viktigare att skriva om? Massinvandringen konsekvenser är något som de borde uppmärksamma ifall de ska göra skäl för sin påstådda objektivitet.

Slipsen
Medlem

Det är ju helt fel analys av folkförrädaren Mattsson!
Det är ju snarare ett tecken på att Nordiska motståndsrörelsen växer och att fler och fler vaknar ur koman att det har bildats ett åttonde näste. Hur kan en vuxen människa dra en sådan felaktig slutsats? Helt obegripligt!
Den enda förklaring jag kommer på är att dessa as vill nedvärdera Nordiska motståndsrörelsen och försöka få folk överlag att tycka illa om den men fler och fler ser igenom lögnerna och ansluter sig istället! Det är hursomhelst fel slutsats och analys från Mattsson och hans äckliga anhängare!