”Forskare”: Afghanska skäggbarn i Sverige är den mest utsatta gruppen i hela världen

INRIKES. En så kallad undersökning har gjorts där ”ensamkommande” afghaner har fått svara på frågor gällande deras mående i Sverige. Resultatet kan tydligen utläsas som att dessa skäggbarn är den mest utsatta gruppen i hela världen.

Reportagesajten Blankspot har gjort någon slags undersökning gällande ”ensamkommande” afghaner och deras ”psykiska ohälsa” i Sverige. Den så kallade undersökningen bygger på svar från 422 skäggbarn som kommit till Sverige och som antingen har fått uppehållstillstånd, avslag på sin asylansökan eller fortfarande väntar på beslut.

Resultatet av den så kallade undersökningen bygger på ett webbformulär som skickats ut direkt till utvalda så kallade ensamkommande, men som även spreds i grupper på diverse sociala medier.

Enligt svaren ska en femtedel av afghanerna uppgett att de har försökt att begå självmord. Vidare uppgav även 99,6 procent att en repatriering till Afghanistan skulle innebära ”en risk för deras liv”. I hela gruppen ska likaså närmare hälften uppgett att de inte mår bra, och omkring två tredjedelar att de har sömnproblem.

Ellenor Mittendorfer-Rutz ”forskar” om självmord bland så kallade ensamkommande och är verksam vid Karolinska institutet i Stockholm. Hon säger att siffrorna som kommit fram ska vara i linje med annan så kallad forskning i ämnet.

— Globalt finns det knappast någon grupp som i jämförelse har lika höga suicidtal, säger Mittendorfer-Rutz.

Enligt henne finns det alltså ingen grupp som ”globalt” mår sämre, har större sömnsvårigheter eller har fler självmordstankar än just de afghanska männen som uppehåller sig i Sverige.

Källa:
Många ensamkommande afghaner mår dåligt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MonkanKlausOscar PerssonKarl APierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anonym
Medlem
Anonym

Jag kokar.

Pierre
Medlem

Och? Exakt vad har vi för skyldighet att agera fodervärd åt det här j*vla heroinrökande våldtäktsbenägna trollpysslingfolket?

Knappast vårt fel att judarna fick för sig att ge CIA-tränade talibanerna skulden för 9/11?

Karl-Путин A
Medlem

Enligt svaren ska en femtedel av afghanerna uppgett att de har försökt att begå självmord.

Inte ens en så enkel sak klarar det här kompetensregnet av – värdelösa pack!

Oscar Persson
Member
Oscar Persson

Det är inte lätt att leva med vetskapen att man lämnat sin familj och sitt folk åt sitt öde för att själv ”fly” till bättre omständigheter.

De kanske skulle försökt bete sig som män istället och gjort något vettigt av sina liv borta i öknen. Så kanske de inte hade varit självmordsbenägna här i ett främmande land där de inte hör hemma.

Men de ska inte behöva lida länge till. Snart har Nordiska motståndsrörelsen makten och då kommer de att skickas hem till öknen där de hör hemma.

Karl-Путин A
Medlem

De har aldrig satt sin fot i öknen – de kommer ju från Iran där de levt under samma förhållanden som vilken iranier som helst.

Klaus
Medlem

Precis, flyktingar kommer från länder med hög befolkningstillväxt som inte är möjligt i öken.

Klaus
Medlem

Svenska flickor skall väl tycka synd om afghanska skäggbarn.

Monkan
Medlem

Det skrivs aldrig om hur dåligt svenska tonårstjejer mår eller hur många som begått självmord efter våldtäkter av dessa as