Försäkringskassans generaldirektör sparkas av regeringen

INRIKES. Regeringen meddelade under fredagsförmiddagen att Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, tvingas lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Socialminister Annika Strandhäll meddelande under en pressträff på fredagsförmiddagen att Försäkringskassans generaldirektör, Ann-Marie Begler, sparkas från sitt uppdrag. Hon får dock ett nytt toppjobb i form av generaldirektör för regeringskansliet.

Försäkringskassan har under de senaste åren fått motta hård kritik för att de gör allt för hårda bedömningar av personers rätt till sjukpenning, assistansersättning och liknande. Enligt Riksrevisionens senaste rapport har situationen för personer som ansöker om sjuk- och aktivitetserättning kraftigt försämrats. Enligt rapporten har regeringens beslut om att ta bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen lett till att långtidsarbetslösa fått det ännu värre än tidigare.

Myndigheten fick även nyligen kritik för att ge anställda högre lön om de oftare nekade sjukpenning, något man själva menar att man inte gjort.

Källa:
Regeringen byter chef på Försäkringskassan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments