Försäkringskassan stängdes efter hot

GÖTEBORG. Försäkringskassan valde att stänga sitt kontor i Nordstan idag på grund av ett hot som inkom till SOS alarm tidigare under dagen.

Lapp på dörren hos Försäkringskassan.

Lapp på dörren hos Försäkringskassan.

Klockan kvart över tolv idag kom det in ett hot mot Försäkringskassan via SOS alarm. Personen som ringde in sa att denne skulle komma beväpnad till Försäkringskassans kontor i Nordstan. Flera patruller kallades dit, men lämnade platsen efter att man pratat med personalen.

— Vi ansåg inte att det fanns någon risk för verkställighet av hotet, säger Mats Jarlehed, biträdande vakthavande vid polisens länskommunikationscentral i Göteborg.

Marie Berg, tillförordnad säkerhetschef på Skatteverket, bekräftar att hotet inkommit via telefon.

— Polisen ansåg att det var ett allvarligt hot, och vi beslutade då att flytta personalen till en annan lokal, säger hon.

Efter hotet fick kunderna lämna lokalen och sedan stängdes kontoret. Utanför på dörren lämnades en lapp med budskapet ”På grund av en allvarlig hotbild mot servicekontoret Nordstan har vi stängt resten av dagen”. I lokalerna bedriver även Skatteverket och Pensionsmyndigheten sin verksamhet, dessa fick också vistas i tillfälliga lokaler resten av dagen.

En läsare som Nordfront varit i kontakt med berättar att Försäkringskassan Nordstan är ett populärt tillhåll för invandrare:

— Försäkringskassan i Nordstan är invandrarnas favoritcafé. De sitter bokstavligt talat där inne och äter picknick.

Källa:
Pistolhot mot försäkringskassan i Nordstan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om