Förre F1-bossen: ”Hade gärna sett Putin som Europas ledare”

MEDIA. Aftonbladet hetsar mot Bernie Ecclestone, som byggde upp hela formel 1-sporten till vad den är idag. Anledningen är att han gillar Vladimir Putin, Donald Trump och menar att demokrati inte fungerar.

Bernie Ecclestone tillsammans med sin idol, Rysslands president Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru.

Den tidigare racerföraren och formel 1-bossen Bernie Eccelstone har efter flera politiskt inkorrekta uttalanden blivit en hackkyckling i den judiskägda pressen. Under torsdagen publicerar exempelvis Aftonbladet en artikel där man går till angrepp mot den 88-årige mannen.

Aftonbladet skriver att han styrde formel 1-sporten ”med järnhand” fram till att Liberty Media köpte rättigheterna 2016 och avsatte honom som VD i januari 2017.

Det Aftonbladet nu oroar sig över är att Eccelstone hyllat Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump i en intervju med den judiska tidningen The Times. Eccelstone ska bland annat ha sagt att han skulle ta en kula för Putin och att den ryske presidenten ”är en riktigt bra man som aldrig har gjort någonting som inte varit för människornas bästa”.

När reporten frågat om annekteringen av Krim ska Eccelstone ha svarat:

— Han ville återförena Ryssland.

Dessutom uttryckte Eccelstone att han gärna sett Putin som ledare för hela Europa.

— Vi har ingen som tar den rollen nu och sämre kan det inte bli. Han säger alltid vad som ska göras.

Tidigare har Eccelstone kritiserat så kallad demokrati och sagt att han föredrar diktatur.

— Du behöver en diktator. Som diktator säger du ”Så ska jag göra” i en demokrati blir allt urvattnat, ska Eccelstone ha sagt.

Även Tysklands tidigare ledare Adolf Hitler har hyllats av den tidigare f1-bossen.

— Hemskt att säga detta antar jag, men förutom att Hitler blev borttagen och övertalad att göra saker jag inte har någon aning om ifall han ville eller inte ville göra, var han – på det sättet att han kunde leda många människor – bra på att få saker gjorda, sa Eccelstone 2009, också i en The Times-intervju.

Källor:
Förre F1-bossen Bernie Ecclestone hyllar Vladimir Putin
Bernie Ecclestone, the Formula One boss, says despots are underrated

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SigfridInnateusPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Trevligt att Eccelstone har en nyanserad bild av den store (den tysk-österrikiske). Jag har sedan en tid däremot en väldigt försiktig och ibland misstänksam bild av den nutida store i öst, dvs Putin (många vet också att jag är en äldre ryssofil och en f.d. APK-symp). Han må vara nationalistisk, men till viss del bakbunden av den ryska djupa staten ((())). Putin kanske är någorlunda bra för ryssar och tyvärr också för ((())), men vad har jag för glädje av det. Putin har gjort en hel del; han har avvärjt globalisternas plundringståg i Ryssland (det som var under 90-talet, under… Läs mer »

Innateus
Gäst
Innateus

Klok man, det där. Han har givetvis helt rätt. Om ni aftonbladet försökter smutskasta honom får vi väl kompensera genom att hylla honom i stället här på Nordfront.

Sigfrid
Medlem

Håller helt med Eccelstone i hans åsikter Europa som idag är en förlorad kontinent.