Förlamad lämnades i solen – fick brännblåsor

ÄLDREVÅRDEN. På ett äldreboende i Partille kommun blev en förlamad brukare som inte kunde kommunicera lämnad i solen. Detta ledde till så allvarliga brännskador att personen fick blåsor på huden.

På ett äldreboende i Partille kommun blev en förlamad person lämnad i solen, trots att personen har en personlig mapp där det står att personen inte får vistas i solen.

Den förlamade brukarens hud blev röd, svullen och fick brännblåsor. Brukaren ska även ha känt smärta i huden en vecka efter händelsen.

Personen kan inte prata eller kommunicera på annat sätt och kan därmed inte själv uttrycka olika önskemål, utan är helt utlämnad till personalens omdöme.

Kommunen har svårt att svara på hur en förlamad person kan sitta ute i solen tills brännskador uppstår.

— Det är jättesvårt att svara på naturligtvis. Sådant får inte hända, säger Erika Hägg, förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen.

Hon nämner att ”det kan ha brustit vid en introduktion för en nyanställd medarbetare”. Det är oklart om bristerna vid introduktionen beror på språkförbistring.

Källa:
Förlamad lämnades i solen – fick brännblåsor på huden: ”Får inte hända”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

”Det är oklart om bristerna vid introduktionen beror på språkförbistring.”

Ordet ”språkförbistring” borde bytas ut mot ”hudfärgshandikapp”.

Peter
Nybörjare
Peter
1 år sedan

Vi vet att många kommuner (ansvarar för äldrevård) går på knäna ekonomiskt. Vi vet alla som läser här vad det beror på. Det har inte att göra med en ”åldrande befolkning”, som verkar var den enda förklaringen i MSM och från politiker, och som ständigt stöts ut som ett mantra. Jag börjar närma mig den tiden, den sista resan, och tänker ibland på mitt kommande öde: bli ”omhändertagen” av en rasfrämling, kanske nebrinna eller än värre en neber. Livet kunde kanske ha slutat bättre: den sista tiden i samspråk med en yngre anställd rasfrände om ditt och datt, beröringspunkter och… Läs mer »

Peter
Nybörjare
Peter
1 år sedan
Reply to  Peter

Än så länge har jag inte tid med semester på kåken. Då försvinner inkomst, som till viss del skall gå till behövande: de som gör motstånd och som vill ha en förändring.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Peter

Folkförrädarna – det ena utesluter inte det andra.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Rokviken

Skälet Varför jag aldrig förstår dessa som väljer att begå ”terrordåd” mot vanliga civila. Liksom Breivik, dödade små ungdomar som hamnade fel inom politiken, men som heller inte betyder att de skulle ha blivit som deras föräldrar. Quebec moskéskjutningen, båda dessa påpekar vilka det är som ligger bakom, varför då ge sig på civila? Ifall man nu ska begå en sådan handling (stödjer ej det) men varför då inte istället rikta sig in på folk som verkligen ligger bakom det hela? Deras handlingar, vad för positivt har det medfört? Ingenting. Är ganska säker på att det var false-flag attacker, antingen… Läs mer »