”Förintelseöverlevare” snart utdöda – nu blir deras barn nästa överlevargeneration

De som hade hoppats på att inte längre tvingats lyssna på eller betala för ”autentiska” rövarhistorier från andra världskriget kommer nu att behöva tänka om. När de sista ”förintelseöverlevarna” nu går ur tiden så kommer deras minne hållas levande genom deras barn.

Tidningen The Inquisitr skriver om att ”förintelseöverlevare ökar” eftersom ”en ny generation finner ett kontroversiellt sätt att minnas”. Tidningen har intervjuat flera unga judar som valt att tatuera in sina föräldrarnas fångnummer från deras tid i koncentrationsläger. Trots att ett fångnummer endast betyder att deras föräldrar varit fångar anses detta som ett sätt att föra minnet av ”förintelsen” vidare.

Tidigare i år släpptes dokumentären ”Numbered”. Den gjordes av Dana Doron, som själv anses vara barn till förintelsen, och innehåller intervjuer med 50 personer av den nya generationen överlevare.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments