Förintelsemirakel – ”förintelseöverlevare” lever längre än israeler

ISRAEL. Den genomsnittliga livslängden för israeler är dramatiskt kortare än ”förintelseöverlevare” från Tyskland och nuvarande Polen.

En ny studie visar att judar som överlevde tiden i det tyska tredje riket lever längre än de som inte befann sig i Tyskland under den tiden.

Enligt många tidigare studier har en del av de före detta internerade judarna under sina liv drabbats av diverse sjukdomar.

Den senaste studien visar dock att människor som tvingades arbeta åt den tyska staten i andra världskrigets läger i genomsnitt lever sju år längre än människor som inte sattes i dessa arbetsläger.

Studien har publicerats av Journal of the American Medical Association. I studien jämförs 38 597 ”förintelseöverlevare” födda i Europa och 34 931 israeler. Alla var födda mellan 1911 och 1945.

Forskarna använde data insamlad från 1998 till och med 2017. Man tittade på hjärtsjukdomar, kroniska njursjukdomar, obstruktiv lungsjukdom, osteoporos, diabetes, högt blodtryck, cancer och dödsfall.

De fann att ”förintelseöverlevare” har en beräknad livslängd på 84,8 år medan. Den beräknade livslängden för normala israeler är 77,7 år. Detta resultat förbrylla forskarna även genom att ”förintelseöverlevare” i högre grad har drabbats av bland annat fetma och demens (ett kognitivt sjukdomsspektrum).

Även njursjukdomar, högt blodtryck och cancer upptäcktes hos fler ”förintelseöverlevare”, vilket inte är konstigt eftersom de lever längre. Risken för cancer ökar med hög ålder, och någon gång ska man dö av något.

Forskarna har inga fastlagda förklaringar till varför judar från Hitlertyskland lever längre än judar i Israel, men framlägger gissningar som tidigare har lyfts fram för att förklara ”förintelseöverlevares” starka livskraft.

Det är tänkbart, skriver forskarna, att det finns en koppling med ”darwinistisk överlevnadsförmåga” hos ”förintelseöverlevarna”.

Denna ”darwinistiska förmåga” förmodas hjälpa dem att leva även med sjukdom. Förmågan antas bestå av ett optimistiskt sinnelag, en stark personlig levnadsmoral, anpassningsförmåga, ett aktivt socialt nätverk och ett sunt leverne, vilket dock motsägs av det faktum att ”förintelseöverlevare” oftare är feta.

Källa:
Holocaust survivors outlive Jews who avoided Nazi death camps

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jan HjelmKlausEthnyVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

och dessutom ”gasade” judars barnbarn som överlevare och föredragshållare är väl ett mirakel.

Ethny
Medlem

Så de har ”levnads”moral och ett sunt leverne. Vadan dessa olika dekadenta ritualer där det ibland förekommer att småbarn offras, t.ex? Mördandet av Palestinier, Holodomor?

”Överlevare” som föder ett barn kommer förmodligen också räknas som en överlevare, allt för att hålla £örint€l$$€n vid liv.

När alla dessa sk ”överlevare” har försvunnit kommer det fortfarande finnas judar därute som vi ska känna skuld för och betala för deras ultimata lidanden som deras farfarsfarfars-far fick uppleva, alltid är det någonting ”nytt”.

Klaus
Medlem

Tyskarna var inte lika friska 1945 som kz-fångarna på fotot.

Vera
Medlem

Så länge vi stod under tysk herravälde var vi nog rätt friska – med ockupationen kom svälten . Kommer ihåg att äggransonen höjdes Påsken 1945 då vi befann oss i Luebeck i väntan på vidare färd med bussar till Sverige. Det förundrar mig än i dag att ransoneringarna fungerade ända tills ockupationen trängde på. Mor och vi två barn åt ibland på dessa trevliga restaurangskepp i kanalen där – ransoneringskupongerna klipptes när vi var trötta på kålsoppan som svenska kyrkan bjöd på. (Detta inte sagt av otacksamhet mot kyrkan.)

Jan Hjelm
Medlem

Min konspirationsteori är att ”överlevare” har falska identiteter som skapats av Israel för betydligt yngre personer, födda runt 1950, som ska kunna vittna om förintelsen under lång tid framåt. Kanske en forensisk åldersbestämning vore på sin plats?