Författare: Martin Luther King skrattade åt våldtäkt enligt FBI-dokument

UTRIKES. Enligt en författare visar FBI-dokument att Martin Luther King skrattat åt en pågående våldtäkt.

Martin Luther King – en våldtäktsman? (CC Public Domain).

Enligt uppgifter från den amerikanske författaren David Garrow, som kommer publiceras i sin helhet i den brittiska tidskiften Standpoint imorgon, visar transkriberingar av hemliga FBI-inspelningar tidigare okända övertramp från Martin Luther King.

På grund av misstankar om att King skulle ha kopplingar till det amerikanska kommunistpartiet beordrade FBI-chefen J Edgar Hoover att han skulle övervakas, vilket skedde bland annat genom att gömma mikrofoner på ett hotellrum som bokats av King i januari 1964.

Med till rummet bjöds baptistpastorn Logan Kearse och ett antal kvinnor från dennes församling i Baltimore. Enligt författaren visar dokumenten att King tillsammans med Kearse diskuterat vilka av dessa som skulle passa för ”naturliga och onaturliga sexakter”.

När en kvinna protesterade våldtogs hon enligt ett dokument av Kearse, medan King ska ha skrattat åt det hela och kommit med våldtäktsråd. Samtidigt befann sig FBI-agenter i rummet intill. De ingrep inte, kanske för att inte avslöja övervakningen.

Dagen efter har FBI enligt dokumenten även spelat in hur King och flera andra deltog i en sexorgie. En kvinna som visade motvilja till att delta i orgien försökte King då lugna genom att hävda att det skulle ”hjälpa hennes själ”.

Senare skickade en skara FBI-höjdare en kopia av inspelningarna till King, kallade honom en ”ond onaturlig best” och förklarade att hans förehavanden nu fanns inspelade för all framtid. Man föreslog även att King skulle ta livet av sig innan det hela avslöjades för världen.

Att King var en degenererad person är något som har lyfts fram tidigare. I en äldre artikel på Nordfront kan man läsa följande om vad som framkommit vid övervakning:

Det är tack vare denna övervakning som FBI kom åt uppgifter om Martin Luther Kings degenererade leverne. En av FBI:s högsta chefer, William C. Sullivan, hade direkt tillgång till övervakningsdokumenten, som idag är hemligstämplade.

Sullivan var från början mycket positivt inställd till King men kom senare att betrakta honom som ”en bedragare, demagog och skurk” eftersom han hade upptäckt att King köpte sprit och sex för rörelsens pengar, arrangerade sexfester och hade ett särskilt sexuellt intresse för gifta kvinnor.

Författaren Garrow, som tidigare skrivit en biografi om King och vunnit Pulitzerpriset för det, hävdar att han inte hade någon aning om djupet av Kings vidrighet innan han läste dessa dokument, vilket tog flera månader. Dokumenten kommer släppas för allmän beskådan först år 2027.

Källa:
The MLK tapes: Secret FBI recordings accuse Martin Luther King Jr of watching and laughing as a pastor raped a woman, having 40 extramarital affairs – and they are under lock in a U.S. archive, claims author

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments