Före detta vänsteraktivisten Elise Rydahl väcker starka sympatier

HEDERLIGHET. Före detta våldsbejakande kommunisten Elise Rydahl vittnar om de globalistiska massmediernas skadliga inverkan. De gör nyhets- och tv-konsumenter till systemets nyttiga idioter.

Elise Rydahl talar på konferens 18 maj 2019.

På Svensk Webbtelevisions konferens i Stockholm 18 maj gjorde den före detta kommunistiska aktivisten Elise Rydahl succé när hon berättade om sin personliga resa från att med egna ord ha varit en så kallad ”nyttig idiot” åt globalisternas politik, till att bli en kritiker mot globalisternas projekt med massmigration och globalt styrd kapitalism.

Som barn fick hon se vilka tv-program och dokumentärer hon ville. De hade både Dagens Nyheter och den socialdemokratiska dagstidningen Arbetet hemma.

Många hot om de ”farliga nazisterna”
Framför allt den spännande tv-serien ”Holocaust” från 1978 som hon såg som åttaåring 1982 gjorde starkt intryck på henne. Rydahl blev genom den ”livrädd för nazister”.

När hon som högstadieelev såg om serien i skolan blev hon inte rädd, men identifierade sig starkt med kampen mot nazismen.

Eleverna såg filmen utan vuxen ledning, för lärarna var inte närvarande medan hon och hennes kamrater programmerades med propagandan. Ingen diskussion följde på visningen.

— Så här i efterhand kan jag säga att jag under hela 80-talet bombarderades av propaganda som mycket ofta hade andra världskriget som tema.

Därifrån var steget inte långt att som genuint samhällsengagerad aktivist börja störa Sverigedemokraternas möten och stå på stenkastarnas sida, då partiet av alla massmedier pekades ut som ”nazister”, sådana Hollywoodnazister som Rydahl genom tv-serien Holocaust lärde sig bli rädd för.

Rydahl gick med i den våldsbejakande vänsterextrema autonoma rörelsen som hade kommit från Tyskland via Danmark.

Stänga av TV:n blev en vändpunkt
2006 stängde Elise och hennes make av tv:n och sade sedan upp prenumerationen på Bonniertidningen Sydsvenska Dagbladet. Det blev en vändpunkt.

De bodde på Möllevången i Malmö och fick se massinvandringens dåliga sidor med rån, fortkörningar, knarkhandel och misshandel. Alla brott begicks av invandrare, så hennes definition av vad en brottsling var kom att förändras.

Samtidigt försvann svenska hemlösa och ersattes av hitresta tiggare.

Paret fick nya vänner. Allt fler visade sig vara invandringskritiker precis som Sverigedemokraterna var vid denna tid. Rydahl förstod att massmediernas bild av invandringskritiker var falsk.

— Förra året [2018] så bara erkände jag att jag hade fel om invandringen, helt fel. Det var de invandringskritiska rösterna som till exempel Mikael Jansson och Anders Klarström som hade rätt. Jag borde ha lyssnat på vad de sa, inte tvärt om.

När hon ser tillbaka på sitt unga ”jag” förstår hon att hon själv betedde sig fel.

— Vi stod och ropade ”inga nazister på våra gator” men hur betedde vi oss själva?

Vänstern stödjer den globalistiska maktordningen
— Jag vill återknyta till Lars Bern som säger att globalisterna vill ha fri rörlighet för kapital och arbetskraft, det vill säga fri invandring. Jag ville ju på den tiden också ha fri invandring. Jag uppfattade det som ett vänsterkrav. När jag var ute och motarbetade invandringskritiker blev jag ju faktiskt bara en nyttig idiot i globalismens tjänst, sade Rydahl och avslutade med att berätta om en husmor vid namn Ingeborg Velinder.

Redan 1910 skrev Velinder varnande om dagspressen och farorna med att sätta dessa i händerna på barn.

— Och vilka dagstidningar hade vi 1910? Jo, bland andra Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, avslutar Elise Rydahl till konferenspublikens stora uppskattning.

Vill man läsa Ingeborg Velinders klassiska bok Fråga mig! – Handbok för hemmet är man hänvisad till antikvariat.

Källa:
Youtube/Svensk webbtelevision

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments