Före detta vänsteraktivisten Elise Rydahl väcker starka sympatier

HEDERLIGHET. Före detta våldsbejakande kommunisten Elise Rydahl vittnar om de globalistiska massmediernas skadliga inverkan. De gör nyhets- och tv-konsumenter till systemets nyttiga idioter.

Elise Rydahl talar på konferens 18 maj 2019.

På Svensk Webbtelevisions konferens i Stockholm 18 maj gjorde den före detta kommunistiska aktivisten Elise Rydahl succé när hon berättade om sin personliga resa från att med egna ord ha varit en så kallad ”nyttig idiot” åt globalisternas politik, till att bli en kritiker mot globalisternas projekt med massmigration och globalt styrd kapitalism.

Som barn fick hon se vilka tv-program och dokumentärer hon ville. De hade både Dagens Nyheter och den socialdemokratiska dagstidningen Arbetet hemma.

Många hot om de ”farliga nazisterna”
Framför allt den spännande tv-serien ”Holocaust” från 1978 som hon såg som åttaåring 1982 gjorde starkt intryck på henne. Rydahl blev genom den ”livrädd för nazister”.

När hon som högstadieelev såg om serien i skolan blev hon inte rädd, men identifierade sig starkt med kampen mot nazismen.

Eleverna såg filmen utan vuxen ledning, för lärarna var inte närvarande medan hon och hennes kamrater programmerades med propagandan. Ingen diskussion följde på visningen.

— Så här i efterhand kan jag säga att jag under hela 80-talet bombarderades av propaganda som mycket ofta hade andra världskriget som tema.

Därifrån var steget inte långt att som genuint samhällsengagerad aktivist börja störa Sverigedemokraternas möten och stå på stenkastarnas sida, då partiet av alla massmedier pekades ut som ”nazister”, sådana Hollywoodnazister som Rydahl genom tv-serien Holocaust lärde sig bli rädd för.

Rydahl gick med i den våldsbejakande vänsterextrema autonoma rörelsen som hade kommit från Tyskland via Danmark.

Stänga av TV:n blev en vändpunkt
2006 stängde Elise och hennes make av tv:n och sade sedan upp prenumerationen på Bonniertidningen Sydsvenska Dagbladet. Det blev en vändpunkt.

De bodde på Möllevången i Malmö och fick se massinvandringens dåliga sidor med rån, fortkörningar, knarkhandel och misshandel. Alla brott begicks av invandrare, så hennes definition av vad en brottsling var kom att förändras.

Samtidigt försvann svenska hemlösa och ersattes av hitresta tiggare.

Paret fick nya vänner. Allt fler visade sig vara invandringskritiker precis som Sverigedemokraterna var vid denna tid. Rydahl förstod att massmediernas bild av invandringskritiker var falsk.

— Förra året [2018] så bara erkände jag att jag hade fel om invandringen, helt fel. Det var de invandringskritiska rösterna som till exempel Mikael Jansson och Anders Klarström som hade rätt. Jag borde ha lyssnat på vad de sa, inte tvärt om.

När hon ser tillbaka på sitt unga ”jag” förstår hon att hon själv betedde sig fel.

— Vi stod och ropade ”inga nazister på våra gator” men hur betedde vi oss själva?

Vänstern stödjer den globalistiska maktordningen
— Jag vill återknyta till Lars Bern som säger att globalisterna vill ha fri rörlighet för kapital och arbetskraft, det vill säga fri invandring. Jag ville ju på den tiden också ha fri invandring. Jag uppfattade det som ett vänsterkrav. När jag var ute och motarbetade invandringskritiker blev jag ju faktiskt bara en nyttig idiot i globalismens tjänst, sade Rydahl och avslutade med att berätta om en husmor vid namn Ingeborg Velinder.

Redan 1910 skrev Velinder varnande om dagspressen och farorna med att sätta dessa i händerna på barn.

— Och vilka dagstidningar hade vi 1910? Jo, bland andra Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, avslutar Elise Rydahl till konferenspublikens stora uppskattning.

Vill man läsa Ingeborg Velinders klassiska bok Fråga mig! – Handbok för hemmet är man hänvisad till antikvariat.

Källa:
Youtube/Svensk webbtelevision

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
PeterVeraTobias LindbergFredrika_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Samhällets, dvs medborgarnas medvetenhet ökar ständigt till allas vår glädje.
Till och med felprogrammerade vänsterhjärnor börjar få AI som fungerar, nåja, dåligt formulerat men ni förstår vad jag menar.
Defaitismen blir lättare och lättare att mota i grind.
Hell Seger!

_DH_
Medlem
_DH_

Hmm, när jag såg henne och hennes berättelse så undrade jag bara detta: Vem är hon, och varför är hon av relevans? Visserligen är det bra att någon övergett denna vänsterhuliganism, men det gör nog ändå nästan alla när de växer upp, och i hennes historia ser jag inga starka medgivanden, ingen bekännelse om annan vänsterextremists våldbrottslighet eller annat. Så varför lyfter den halvsuspekta medieportalen fram henne? Det känns ju liksom som att de försöker locka bort riktiga nationalister genom henne. Om hon kom fram endast för att framföra denna information så får jag medge att mina misstankar kanske var… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Sånt där är väl svårt att veta? Men om hon skulle vara ”kulturnationalist” vilket för det första är vad de flesta ”nationalister” är, eller om hon utnyttjas av lättmjölkspolitiker som vill ”få rätt” mot rödingar, eller om hon nu själv vill engagera sig i ett kulturnationalistiskt parti får väl visa sig? Att hon just kommer från ”ingenstans” kan vara ett tecken på att hon ”bara” är vad hon säger. Vem vet men Måste det vara mer? Det finns inget som säger att hon ska vara en ”kraft” i en etnonationalistisk rörelse och det skulle ingen kunna kräva av henne. Sånt… Läs mer »

Tobias Lindberg
Redaktör

Bra svar där Fredrika!

Peter
Medlem

Håller med. Hade det varit någon framträdande f.d. kommunist hade jag kanske reagerat. Nu blir det ett gäsp…/ ”…den före detta kommunistiska aktivisten Elise Rydahl…” och ”…Rydahl gick med i den våldsbejakande vänsterextrema autonoma rörelsen som hade kommit från Tyskland via Danmark…”. Vad är det för ”kommunistisk” rörelse/parti? Jag känner bara till två kommunistiska partier i Sverige: SKP, Sveriges kommunistiska parti (tidigare APK) och K, Kommunistiska partiet (tidigare KPML(r))

Peter
Medlem

_DH_, Instämmer till fullo

Vera
Medlem

När någon radikalt ändrar åsikt skall vi inte komma med misstroende. Visa god kamratskap och upplysning. Erfarenheten från Lindholmsrörelsen har lärt oss att man utvecklar en viss sektkänsla i stället för ökande kämparivriga medlemsantal. Och det behövdes inte vara annat än ett närstående parti som nedlagts där före detta Furugårdsmedlemmar möttes med evig misstro . Exempel ovetande nykomlingar som kommer till oss och talar väl om s. k. andra nationella rörelser i tron att vi är en enhet kan vi upplysa om att VI är nationalsocialister och hoppas att de ansluter sig till oss när det uppdagas för dem att… Läs mer »