Före detta SDU-ordföranden Jimmy Windeskog är död

INRIKES. Den före detta SDU-ordföranden och senare nationaldemokraten Jimmy Windeskog har avlidit. Han var också känd som journalist och författare och var ett tag chefredaktör för veckotidningen Nationell Idag.

Jimmy Windeskog håller tal vid ett torgmöte arrangerat av Nationaldemokraterna.

Jimmy Windeskog var mellan åren 1996 och 2000 ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom, men lämnade sedan över uppdraget till Jimmie Åkesson. Fem år senare blev han utesluten ur Sverigedemokraterna eftersom han gjort en ”rasistisk” anmärkning om vice partiordföranden Tony Wiklanders utomeuropeiska adoptivbarn. Windeskog stod dock på sig och pudlade aldrig, utan menade att det finns biologiska skillnader mellan människoraserna.

2006 gick han med i Nationaldemokraterna och blev chefredaktör för partiets tidning Nationell Idag. Under åren hann han också skriva ett flertal böcker varav den sista handlar om 68-vänstern i Sverige. År 2011 utkom hans självbiografi ”Non, je ne regrette rien” där han berättar om sin tid i Sverigedemokraterna och partiets utveckling.

Om några veckor skulle han ha deltagit i Björn Björkqvists Motgift-program. Så blev det alltså inte och Björkqvist fick istället skriva en nekrolog om Windeskog som blev 42 år gammal.

Källa:
Jimmy Windeskog har lämnat oss

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments