Fordringsägare samlas för att besluta om Stampens öde

GAMMELMEDIA. Judiska mediekoncernen Stampen genomgår just nu en rekonstruktion då företaget har miljardskulder. Fordringsägarna ska snart ta ställning till om rekonstruktionen av bolaget får fortsätta.

Juden Peter Hjörne från Stampen-koncernen.

Juden Peter Hjörne från Stampen-koncernen.

På ett kommande borgenärssammanträde, där uppemot 1.500 fordringsägare ska delta, kommer man att besluta om huruvida rekonstruktionen av mediekoncernen Stampen kan fortsätta. Stampen har under lång tid gått med stor förlust och man uppges ha över två miljarder kronor i skuld, varav SEB, Handelsbanken och Nordea har fordringar på nästan en halv miljard kronor.

Flera av Stampens borgenärer är börsnoterade företag, bland andra Arctic Paper, Holmen och Stora Enso.

— Stampen är en central aktör i Mediesverige och vi, liksom många med oss, hoppas självklart på en lösning som medför att verksamheten kan upprätthållas och fortsätta utvecklas framåt, säger Stora Ensos presschef Carl Norell.

Enligt Stampens koncernchef Martin Alsander ser framtiden ljus ut och han menar att rekonstruktionen är väl förankrad hos bankerna och flera av de stora fordringsägarna.

— Det gäller att man kommer till borgenärssammanträdena med så få överraskningar att vänta som möjligt. Därför är förankringsarbetet viktigt och hittills har den processen gått bra. I dagsläget pekar allt på att vi får fortsätta, menar han.

Källa:

Stampen: Bankerna är med

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments