För ärliga republikaner gör att Parlers app snart kanske inte längre kan laddas ned

USA. Parler hotas att stängas ned från Google och Apples apptjänst efter att tusentals upprörda republikaner skriver öppet vad de tycker. Vissa skriver öppet att vicepresidenten Mike Pence skall arkebuseras först för sitt förräderi.

Den ljusskygga organisationen Sleeping Giants som officiellt skapades av Matt Rivitz har under hela Donald Trumps mandatperiod angripit storföretag när de annonserat på konservativa plattformar. Storföretagen har i vissa fall gett med sig vilket lett till inkomstförluster hos de konservativa företagarna. Efter händelserna den 6 januari som skapades efter att vicepresidenten Mike Pence inte ville undersöka om valfusk förekommit har tusentals upprörda republikaner som anser att valet blev stulet börjat skriva exakt vad de tycker skall ske på olika konservativa plattformar. En av dem är Parler.

Sleeping Giants lyfter fram specifika inlägg som dessa bland de tusentals upprörda meddelanden och rapporterar dessa till Google och Apple. Sleeping Giants vill att appen till Parler tas bort från deras plattformar på grund utav att de bryter mot de bägges användarpolicy. Google och Apple stödjer inte det första författningstillägget i den amerikanska konstitutionen där sådant tal är fullt lagligt. De har istället skapat egna regler för deras plattformar där yttrandefriheten kontinuerligt stryps.

Apple har för tillfället sagt till Parler att de måste moderera deras plattform inom 24 timmar annars kommer de stänga ned så att människor inte kan ladda ned deras app. Detta skriver The Verge.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments