Folkförrädisk åklagare vill kriminalisera Tyrrunan

ÅSIKTSBROTT. En åklagare åtalar 16 av Nordiska motståndsrörelsens aktivister för hets mot folkgrupp eftersom de bar jackor med Tyrrunan på, trots att symbolen redan har friats.

En folkförrädisk åklagare vid namn Jonas Martinsson har beslutat sig för att åtala 16 av Nordiska motståndsrörelsens aktivister för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp, då de bar jackor med Tyrrunan under demonstrationen den 30 september.

Problemet är bara att symbolen redan friats från hets mot folkgrupp av JK, men Martinsson tror sig ändå kunna döma aktivisterna med hjälp av ”en samlad bedömning”.

— JK har testat runan i sig. Jag menar att den i ett visst sammanhang kan vara en del i ett uttryck för hets mot folkgrupp, säger Jonas Martinsson.

Martinsson är dock inte säker på att Motståndsrörelsens symbol skulle bli olaglig även om aktivisterna döms. Huruvida det är rimligt att förbjuda en fornnordisk symbol på grund av påstådda historiska skeenden framkommer inte av Jonas Martinssons resonemang.

Källa:
Åklagaren utmanar praxis kring nazistsymboler

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Karl AJohnnordbovörtisHenrik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Joss
Medlem

Blir Tyrrunan förbjuden byter Motståndsrörelsen bara symbol till ett spjut. Vilket är vad Tyrrunan är. Spjutet är även Odins symbol. Och det är inte fel att ära Odin också.

Joss
Medlem

Och Ingwaz runan kan bli en sköld. Det är möjligt att den var det från början?
När läget blir skarpare och skarpare är det inte fel att symboler förvandlas till riktiga vapen?

Jan Hjelm
Medlem

Ännu en åklagare som kliver fram som en”Bor Duktig” och vill visa vilken nyttig idiot han är. Bror Duktig var en gris i en folksaga. Denna åklagare är ett riktigt svin, utan tvekan. Vad blir belöningen för denna folkförrädare? År han ute efter att bli Riksåklagare? Det kommer att behövas en svinstia i Finspång.

Klaus
Medlem

Jag skulle vilja veta mot vilken folkgrupp Tyrrunan hetsar. Jag är utlänning och känner mig inte kränkt av Tyrrunan. (Men – kan man få pengar om man känner sig kränkt? Jag skulle fråga George Soros.)

Valhalla
Medlem

Tyr-runan är germanernas urgud Tiwaz runa. Tiwaz kallades Tyr i Norden. Runan är tecken för djärvhet, offervillighet, seger, sanning och trofasthet. En symbol för den germanska andlighetens soldater. Runan domneras av positiv manlighet. Tyr är förebild för de fornnodiska männen. Tiwaz kvinnliga sida representeras av valkyriorna… Hämtat ur N-E Hennix bok RUNORNA – bokstäver och magiska symboler

vörtis
Medlem

Det finska ordet för himmel, ”taivas”, sägs också komma från ”Tiwaz”. Om det tvistas väl de lärde, men så gör de ju om allting annat också. Intressant är det dock, allt detta med språk, gudar et cetera.

Exempelvis visar de finska orden för guld och öl att finnarna hade kontakt med germanska stammar för länge, länge sedan. Guld på finska är ”kulta”, vilket kan jämföras med det forngermanska ”gultha”. Samma sak med det finska ordet ”olut”, som betyder öl och kan jämföras med forngermanskans ”aluth”.

Joss
Medlem

Tiwaz var himmelsguden så det låter mycket troligt.
Tiwaz är samma gud som Zeus och Jupiter och namnen är släkt med varandra.

Vera
Medlem

Boken om förbud börjar bli svårläst och tjock. Ett litet tunt häfte om vad som är tillåten kanske kunde utges av demokratidiktarurens förlag för oss (vita)svenskar?

Henrik
Medlem

”De kan förtrycka oss, de kan döda oss om de vill, kapitulera kommer vi inte! ” AH

nordbo
Medlem

När ett nystartat invandrarparti (Nya Koalitionssamlingen) i Malmö hade invigning med en blödande Sverigetårta var minsann (((svt))) på plats och bevakade det absurda spektaklet.

När nationellt sinnade svenskar driver valkampanj med ett lagligt registrerat parti övervakar rådande (((system))) det med 100-tals poliser och helikoptrar.

Tyrrunan ingår i svenskt kulturarv vilket man idag arbetar för att kriminalisera.

Qaisar Mahmood är tillsatt som avdelningschef på Riksantikvarieämbetet (svenskt kulturarv)

..https://samnytt.se/sveriges-kulturarvschef-qaisar-mahmood-jag-har-inte-last-nagot-om-kulturarv/

Karl-Путин A
Medlem

Och en negress är svensk kulturminister.

John
Medlem

När det gäller åsiktsbrott som förbjudna symboler och att hålla armen i fel vinkel finns det minsann resurser. Men när det gäller utreda brott mot svenskar som våldtäkter och rån läggs detta på hög.