Folkförrädaren Erik Nord blir krönikör på GT

INRIKES. GT har inlett ett samarbete med Göteborgs högste polischef Erik Nord. Den ökände yttrandefrihetshataren ska skriva krönikor i kvällstidningen.

Folkförrädaren Erik Nord får egen kolumn i GT. Skärmbild: Youtube.

Göteborgs högste polischef, Erik Nord, ska börja skriva krönikor i GT. Polischefen själv säger att han vill få ut information kring sitt yrke och sina perspektiv.

För att ”upprätthålla oberoendet” ska Nord inte få betalt av GT.

På frågan om han inte ser någon fara med att låta en myndighetsperson – från en myndighet som har våldsmonopol – få en plattform i tidningen, svarar GT:s chefredaktör Christer El-Mochantaf att han inte ser något motsatsförhållande.

— Jag tror inte det behöver finnas något motsatsförhållande i att granska makthavare och att ta del av deras perspektiv, menar El-Mochantaf.

— Vårt jobb är ju att granska makthavare och att ställa obekväma frågor och det är svårt att få en inblick i polisens vardag om man inte upplåter den här typen av plats, tillägger han.

Han vill heller inte kännas vid att det skulle vara problematiskt att ge en makthavare en kanal i tidningen och därmed sudda ut gränsen mellan de som granskar och de granskade.

Med Erik Nord som krönikör på GT, med tanke på medias uppgift att granska makten istället för att liera sig med den, ställs uttrycket ”maktens megafon” onekligen på sin spets.

Källa:
GT ny kommunikationskanal för polisen i Göteborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridJan HjelmFredrikaCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Göteborgs högste polischef, Erik Nord, ska börja skriva krönikor i GT

Din jävla, satans snutjävel, att skriva krönikor i stans största ljugtidning, det har du minsann tid med, när du istället borde skriva polisutredningsrapporter över mord, gruppvåldtäkter och skjutningar!

Fan ta dig!

Fredrika
Medlem

Men ska inte han snart byta namn till Erik Syd?

Fredrika
Medlem

Ska bli kul att läsa om han ör en bra skribent. Jag tvivlar. Å andra sidan kanske han har författare på Expo som skriver krönikorna åt honom?

Jan Hjelm
Medlem

Vänta och se. Jag spår i min palantir att Nord kommer att skiva en bok tillsammans med Pascalidou…

Fredrika
Medlem

Tror att rekryteringen av honom är ett led i kampanjerna som ska leda till socialdemokraternas organisationsförbud för föreningar som inte står på socialdemokratisk grund. Alla politiskt färgade alternativ ska förbjudas. Demokratiministern har redan gjort rätt stora insatser för att tysta det fria ordet.

Sigfrid
Medlem

Kräket Erik Nord passar bra in i svensk MSM då han har samma agenda att utrota motståndare till multi-kulti samhället.Men hans plats i Finspång är klar han får sin egen galge.