Folkfientliga Metro hotas av vräkning från sina lokaler

MEDIA. Gratistidningen Metro som har profilerat sig som en antirasistisk och feministisk tidning hotas av vräkning från sina lokaler då man avstått från att betala sin hyra.

Det är Metros hyresvärd, Alecta, som stämt Metro på 2,4 miljoner efter att tidningen under en längre tid inte betalat hyra. Stämningen skickades in till tingsrätten den 5 mars och hyresvärden yrkar på att Metro omgående flyttar från sin lokal på Regeringsgatan i Stockholm.

Utöver skulden till sin hyresvärd har Metro även skulder till Skatteverket på över 8,9 miljoner kronor. I samband med detta genomför man därför en nyemission för att fortsatt kunna finansiera tidningen. Tidningen gjorde senast 2017 ett resultat på minus 38 miljoner kronor.

Metros vd Christen Ager Hanssen säger dock att hyresskulden inte beror på tidningens ekonomiska situation.

-Vi har sagt upp våra lokaler för att koncernen ska flytta till nya lokaler. Vi har sett massa felaktigheter som vi vill diskutera och då har vi hållit tillbaka hyran, säger Ager Hansen.

Tidningen har gjort sig känd för sin antirasistiska och feministiska profil där bland annat Cissi Wallin och Kajsa Ekis Ekman är återkommande krönikörer. Nordfront har sedan tidigare bland annat skrivit om Metros samarbete med Stockholm Pride för att föra ut HBTQ-propaganda.

Källor:
Metro begärs vräkta från lokalerna – har inte betalat hyran
Metro har skuldberg till Skatteverket – gör nyemission
Alecta stämmer tidningen Metro på miljonbelopp för utebliven hyra

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments