Folkfientliga Ikea lanserar homolobby-kasse

INRIKES. Det svenska möbelföretaget Ikea lanserar nu en ny design med regnbågsmönster på sina populära bärkassar för att hylla Pride och visa att företaget tror på alla människors lika värde.

Ikeas nya regnbågskasse. Bild: Ikea.

De flesta svenskar känner antagligen igen Ikeas populära blå kasse Frakta. Från och med 1 juli, lagom till Stockholm Pride, kommer kassen finnas i regnbågsmönster, rapporterar Nyheter24.

— Vi har ju ett motto att alla människor är lika värda och väljer att uppmärksamma det genom symboliska saker, säger Tina Björeman, pressansvarig för heminredning på Ikeakoncernen Sverige till tidningen.

Regnbågskassen kommer att säljas i de flesta av Ikeas länder och vara ett led i att sprida svenska värderingar till resten av världen, enligt Björeman.

Priset på den nya homokassen är fortfarande inte satt, men kommer antagligen bli något dyrare än den klassiska versionen.

— De här typerna av kassar brukar kosta cirka tio kronor mer än den klassiska upplagan, säger Björeman.

På en fråga från nättidningen Världen idag om inte regnbågssymbolen snarare är en symbol för en sexualliberal livsstil än för alla människors lika värde svarar Felix Östman, presstalesperson på Ikea:

— På Ikea tror vi på allas rätt att vara sig själv, vilket vi bland annat vill visa genom vår kasse. Givetvis är det tråkigt om någon uppfattar något annat.

Det återstår att se hur det folkfientliga möbelföretagets ställningstagande för homolobbyn kommer att tas emot i länder som Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Pakistan.

Källa:
Nu ändras Ikea:s klassiska Frakta-kasse – blir ”regnbågsfärgad”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LottaLingonetFredrikaKlausSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Om man måste anlita IKEA – köp en blå kasse – sätt vårt märke med krossa homolobbyn på den och handla. Visst
vågar Du –

Fredrika
Medlem

Bra idé ! man kan limma fast dem på några kassar medan man istället använder medhavda kassar.
Jag vägrar använda deras politiska kassar. De kan lika gärna dela ut vitröda kassar med Sosserosen på. Men bögflaggan är förstås gemensam för alla sionistiska partier i och utanför riksdagen

Lingonet
Medlem

Snyggare på tygpåsar, då kan man tröckla, virka, eller vad det nu heter när man sömmar dit mönster.

Vera
Medlem

Om vi inte handlar hos IKEA är mycket marginell och deras förbannade likvärdighetsinställning har segrat – men om VI NS kvinnor slår oss samman och går med blåa kassar påklistrade med våra Homolobbymärken som protest och handlar tillsammans – vad säger Ni om ideen? Skriv gärna till TantBrun88@hotmail.com

Sigfrid
Medlem

Då var det sluthandlat på IKEA vill inte gynna detta fjollkramande företag.

Fredrika
Medlem

Nej fy. De återanvänder dem ju. Bögarna erkänner själva vad de tycker om att göra på offentliga och spännande lokaler för att bejaka sina perversioner. Var det inte Anders Borgs fru som berättade om det? Eller en av de andra sångerskorna i böggruppen Army of Gaylovers?

Klaus
Medlem

Jag tror inte på alla människors lika värde och inte på möblernas lika värde heller. På den tiden då IKEA var svensk var IKEA-möbler lätt att hantera och billiga och reklamen var originell.

Fredrika
Medlem

Ingvar skulle inte ha något emot kassarna. Han följde alltid marknadsströmmarna. Det är alltid ofarligt sålänge rådande politiska makt inte bryts. Men får vi retroaktiva sharialagar kommer de som nu jobbar på Ikea att riskera döds- och våldtäktsstraff.

Lotta
Medlem

En tygväska med Tyrrunan på vore nåt! :)