Följden för utebliven leverans av koshermat: Fängelse – och deportering

JUDISKT LIDANDE. Ett cykelbud i Frankrike har fått en fyra månaders fängelsedom för ”antisemitisk diskriminering” efter sin vägran att leverera koshermat. Inrikesministern uppger nu att mannen ska deporteras efter avtjänat straff.

En domstol i östra Frankrike har dömt ett algeriskt cykelbud anställd på företaget Deliveroo för ”antisemitisk diskriminering” efter att han vid ett tillfälle vägrat leverera koshermat.

Inrikesminister Gerald Darmanin uppgav på torsdagen att cykelbudet kommer att deporteras efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff.

Beställarna av maten och restaurangen lämnade, efter budets vägran att leverera koshermaten, in ett rättsligt klagomål och fördömde vad de kallar ”öppen antisemitisk diskriminering”.

I ett inlägg på Twitter uppgav sedan inrikesminister Darmanin att den algeriske mannnen, som vistades i Frankrike illegalt, hade fällts i rättegången och dömts till fyra månaders fängelse.

Ministern tillkännagav även att mannen kommer att utvisas:

Jag har beslutat att förvisa den matleverantör från vår nations territorium som sagt att han inte vill leverera till judiska klienter.

Det var åklagarmyndigheten i Strasbourg som öppnade en brottsutredning angående ”diskriminering baserad på etniskt ursprung i samband med tillhandahållande av tjänst”.

Påtryckningar från judisk lobbygrupp
Domstolens fällande dom kom två dagar efter att en lokal judisk institution, Israelitiska Konsistoriet för Bas-Rhinregionen, hade framfört klagomål rörande fler fall där bud knutna till Deliveroo vägrat leverera koshermat till judar.

Deliveroos talesman Damien Steffan kommenterade på tisdagen till den lokala radiokanalen France Bleu att företaget ”finner antisemitiska handlingar – i likhet med alla andra rasistiska eller diskriminerande – vara oacceptabla”.

Deliveroo har runt 14 000 leverantörer i Frankrike och har erfarit ett enormt uppsving under coronapandemin.

Tidningen Daily Mail kommenterar att fallet med det koshervägrande cykelbudet har ”riktat regeringens uppmärksamhet mot de långsiktiga strävandena att bekämpa antisemitism och andra former av diskriminering”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments