Födelsetalet i fritt fall – ”experter” jublar och vill ha mer invandring

FOLKMORD. Färsk statistik från SSB visar att födelsetalet i Norge rasar och är historiskt låg. Massinvandring är lösningen på problemet, menar en ”forskare”.

Allt fler norskar får färre barn och man måste tillbaka till 1985 för att hitta ett lika dåligt födelsetal som första kvartalet av 2018. Detta visar färska siffror från Statistisk sentralbyrå (SSB). Som om inte det vore nog så ökar befolkningen på grund av massinvandringen.

Invandringen var under första kvartalet mycket större än födelsetalet och låg på cirka 13 300. Födelsevärdet (antal födda minus antaldöda) låg på den historiskt låga siffran 1700*. Fenomenet är inte något nytt och är något som har pågått under en lång tid. Födelsetalet under första kvartalet år 2017 på 2 400 och under 2016 hamnade siffran på 3 500.

Fenomenet är inte hellt unikt för Norge men är något som går igenom hela Europa. Det europeiska snittet låg under 2017 på 1,58 barn, medan i Norge låg det på 1,62. Professor Halvor Mehlum vid Universitetet i Oslo påpekar det uppenbara när han till E24 säger att antalet personer kommer att sjunka eftersom det föds färre än två barn per föräldrapar.

— Om födelsetalen går ner till mindre än två barn per barn så kommer folkantalet att sjunka och det kommer alltid att vara fler äldre än unga, säger han och tillägger att skattetrycket kommer att öka dramatiskt för de som arbetar.

Att det norska folket på sikt skulle dö ut tycker Mehlum inte är särskilt problematiskt, snarare positivt. Mehlum pekar på golbal överbefolkning och särskilt i afrikanska länder och han menar att det är dumt med för många personer på ett ställe och få personer på ett annat. Mehlum menar därför att en ökad massinvandring är lösningen, alltså att det norska folket ersättsmed invandrare.

Utöver ökad massinvandring menar Mehlum att man kortsiktigt kan lösa delar av problemen med att ta bort pensionsåldern så att norrmän kan arbeta några år extra och dra in mer skattepengar för finansiera sin egen undergång.

*Vad SSB kategoriserar som ”norska barn” är oklart men man kan anta att det gäller norska medborgare. Deta faktiska antalet etniskt norska barn som föda är därmed att anta i realiteten ännu lägre.

Källa:
Fødselsraten i fritt fall – «eksperter» jubler og vil ha økt innvandring

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JackieKarlPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Rasblandning och ursprungsbefolkningens låga nativitet varken kan eller vill partier som SD och dess norska motsvarighet göra något åt.

Karl
Medlem

Norden är ockuperat av rasfrämmande makt!

Jackie
Medlem

Just invandring och manshatande/jagvillgörakarrier_feminism(lycka till att jobba ihjäl dig till 75+ o betala underhåll till otacksamma rasfrämlingar som har det gött) är nog orsaken till att många inte väljer att ha barn. Jag själv funderade hårt om jag ens vill skaffa barn i dagens otrygga, mångkulturella värld…upp till var och en såklart men hoppas det vänder någon gång o siffrorna går upp

Påläst
Medlem

Skaffa många barn så kommer säkert några att klara sig åtminstone. Man måste ju göra ett försök, och om vi segrar kommer de och deras efterkommande att få leva i ett paradis på jorden. Förr var risken stor att missta barn p g a sjukdomar m m men folk skaffade barn ändå. Det var inte lättare att leva för 100 år sedan eller tidigare.

Jackie
Medlem

Tja, gäller väl ”bara” att hitta någon anständig karl då som vill föröka sig med mig 😅
Men självklart har du rätt, det finns inga hinder, bara utmaningar att bemästra!